Print this page

Do parlamentu šiel podnet na Pavla Pašku v kampani TA3 Reprofoto: TA3

Strana OKS dnes doručila Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií podnet na začatie konania vo veci ochrany verejného záujmu. Nepáči sa jej, že v kampani TA3 vystupuje predseda parlamentu Pavol Paška (Smer).

 

 


Pavol Paška sa spolu s Patrikom Tkáčom, Jaroslavom Haščákom a ďalšími objavil v kampani TA3, v ktorej televízia propaguje predĺženie vysielania.

 

Zákon o konflikte záujmov verejným činiteľom zakazuje "používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu."

Prečítajte aj: Haščák, Patrik Tkáč či Pavol Paška sú tvárami kampane TA3

„V podnete žiadame Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, aby konštatoval porušenie zákona Pavlom Paškom a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu," povedal pre Omédiách.com predseda OKS Ondrej Dostal.

Hovorca Pašku, tvrdí, že nejde o reklamu. "Predseda NR SR sa objavil v programovej upútavke a nie v reklame. Je to v zmysle zákona oznámenie vysielateľa, ktorým informuje verejnosť o vlastnom programe, čo nie je reklamou," povedal hovorca Pašku Pavel Chovanec.

Podľa Dostala spoty majú charakter reklamy pre televíziu TA3.

Podľa zákona by mal výbor v prípade podnetov rozhodnúť do 60 dní od začatia konania.