Print this page

Relácia O 5 minút 12 bude mať nového moderátora Foto: Peter Regec/RTVS

Martin Strižinec sa chystá opustiť diskusnú reláciu O 5 minút 12.

„Nie je to otázka dní, skôr mesiacov. Je to moje osobné rozhodnutie, ktoré dozrievalo dlhší čas. Rozprával som sa o tom už aj s bývalým vedením," povedal pre Denník N Strižinec.

„Cítim potrebu skúsiť niečo iné, debatovať s inými ľuďmi o iných veciach. Po štyroch rokoch som presýtený každodennou politikou a keď sa rozprávam s ľuďmi, ktorých stretávam, tak mi z toho vychádza, že nie som sám," dodal.

 

Strižinec prišiel s novým projektom

„Krátko po nástupe som hovoril s moderátorom Martinom Strižincom, ktorý mi povedal, že sa cíti unavený, čomu sa po štyroch rokoch moderovania ani nečudujem. Tiež mi povedal, že má v hlave nový projekt," povedal v rozhovore pre Aktuality.sk koncom roka Boris Chmel, ktorý v RTVS šéfuje televíznemu spravodajstvu. „Naďalej s ním teda počítame. Mám ale ambíciu, aby ľudia robili to, čo ich baví a napĺňa. Zatiaľ Martin bude pokračovať aj v moderovaní O 5 minút 12," dodal Chmel.

Zmenu v relácii naznačil Jaroslav Rezník v rozhovore pre Denník N, kde povedal, že sa rozprával so Strižincom aj moderátorom Sobotných dialógov Braňom Dobšinským, a obaja mu povedali, že sa cítia unavení. „Martin má v hlave tiež ďalšiu reláciu. Každý raz príde a každý odíde, budeme tieto programy hodnotiť. Ale otázka nestojí len tak, či ich vymeníme, alebo nie, ale aj kým ich nahradiť," povedal pre Denník N Jaroslav Rezník.

V súvislosti s moderovaním O 5 minút 12 sa už niekoľko týždňov spomína meno redaktora televízie Markíza Michala Kovačiča, ktorý je manželom redaktorky RTVS Zuzany Kovačič Hanzelovej.


Odporúčame aj: Redaktor Markízy reaguje na útok Fica: Necítim sa dotknutý, ale prekvapený áno

Kovačič to pre Denník N nekomentoval. Na otázku Omédiách.com, či Kovačič bude moderovať O 5 minút 12, povedala hovorkyňa RTVS ešte v októbri, že nie. „Zmena na pozícii moderátora diskusnej relácie O 5 minút 12 je otázkou niekoľkých mesiacov. Budeme všetko včas komunikovať," povedala dnes pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.