Print this page

Glváč zaútočil na Facebooku na moderátora O 5 minút 12 Foto RTVS

Predseda poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč slovne zaútočil na moderátora O 5 minút 12 Martina Strižinca.


„Chcel by som sa opytať pána Strižinca z RTVS! Je platený štátom i z poplatkov obyvateľov SR. Akým výberovým konaním prešiel do RTVS, a koľko trvalo to výberové konanie.
A potom už len dodatok, aký má brutto príjem z tejto činnosti! Ďakujem,“ napísal Glváč na Facebooku.

 Nie je to prvá kritika novinárov zo strany Glváča na Facebooku. V posledných dňoch vystúpil s kritikou Štefana Hríba z Týždňa, nepáčilo sa mu, že práve on vystúpil na protivládnom piatkovom zhromaždení. Nedávno kritizoval aj Moniku Tódovú z Denníka N, nepáčili sa mu jej otázky na tlačovej besede členov vedenia Smeru.

Hosťami O 5 minút 12 v túto nedeľu bola Veronika Remišová z OĽaNO a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini. V druhej časti relácie o situácii po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky diskutovali aj dvaja novinári.
Pellegrini počas diskusie vystupoval podráždene, no hlavne smerom k Remišovej. V diskusii nebolo cítiť žiadne neštandardné napätie medzi moderátorom a Pellegrinim. Až na záver, keď sa Pellegrinimu nepáčila otázka Strižinca o tom, že mnohí mladí ľudia váhajú na Slovensku ostať, lebo majú pocit, že o postavení v spoločnosti rozhoduje protekcia, známostí. "Vy pán redaktor, ste sa ako dostali na túto pozícu, museli ste mať konekcie alebo niečo zaplatiť?" reagoval Pellegrini na otázku. Strižinec povedal, že to k pozícii v RTVS nepotreboval.

Strižinec Pellegrinimu pripomenul aj kritiku zo strany predsedu frakcie Európskej ľudovej strany v Európskom parlamente Manfreda Webera, ktorý vyzval v sobotu Roberta Fica, aby odvolal ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Weber to povedal po tom, čo sa po dvojdňovej návšteve zo Slovenska vrátila šesťčlenná delegácia europarlamentu. "Správy kolegov z ich cesty na Slovensku sú veľmi znepokojujúce. Vzniká dojem, že zo strany najvyšších slovenských vládnych predstaviteľov sa nerobí všetko preto, aby boli obe vraždy objasnené," povedal Weber k smrti Kuciaka a jeho snúbenice.

"Manfred Weber nech si komentuje dianie v Nemecku a nie na Slovensku," reagoval Pellegrini. "Nech sa nemieša do vnútorných záležitostí Slovenska," dodal.

Martin Strižinec už nebude dlho moderátorom O 5 minút 12. Pred niekoľkými týždňami oznámil, že sa rozhodol z relácie odísť. Kedy dôjde k zmene na poste moderátora, RTVS zatiaľ neoznámila, ani kto Strižinca nahradí.

RTVS zatiaľ nereagovala na kritiku Glváča. Pokúšame sa získať aj stanovisko Strižinca.

Strižinec dnes popoludní napísal na facebooku takýto status: