Print this page

JOJ má novú spravodajskú reláciu Reprofoto JOJ

V pondelok ráno o 6:15 televízia JOJ odštartovala novú reláciu Ranné noviny.


Novú reláciu moderujú priamo z Koliby v Bratislave štyria moderátori Bruno Ciberej, Bibiana Ondrejková, meteorologička Miriam Jarošová a spevák Thomas Puskailer.

Reprofoto  JOJ

Ranné noviny nevyzerajú ako klasická spravodajská relácia, strieda sa voľná diskusia štyroch ľudí zo spravodajskými blokmi – o počasí, krátke správy z domácej, zahraničnej politiky, zaujímavosti. Bulvárne témy sa striedajú s vážnymi. Puskailer prináša svojským spôsobom informácie zo šoubiznisu – napríklad o tom, že film Black Panther zarobil miliardu dolárov, alebo kto sa s kým práve rozišiel.

Reprofoto  JOJ

Správy nečíta, o témach zo šoubiznisu voľne rozpráva, pričom pritom výrazne gestikuluje, ba aj spieva a o jednotlivých témach sa rozpráva s ostatnými moderátormi.

Jarošová má na starosti opakovanú predpoveď počasia.

Reprofoto  JOJ

Vizuál novej relácie sa nesie v oranžových farbách. Na obrazovke je zreteľne viditeľný čas, teplota v jednotlivých mestách, dátum a v dolnej lište prehľad správ.

Moderátorské zostavy sa budú meniť. Ondrejková na záver relácie avizovala, že Ranné noviny bude moderovať aj Alena Malchová zo spravodajstva, bývalý moderátor Telerána z Markízy Dodo Kuriľák, Erika Kresťanková, či meteorológ Peter Jurčovič.
Špeciálne rané vysielanie má roky televízia Markíza – Teleráno od 6:00 do 8:80. RTVS má od 7:30 do 8:30. Nové Ranné noviny končia krátko po 8 hodine.

Podobnú reláciu mala JOJ aj pred štyrmi rokmi.

Zostava podobnej relácie na JOJ Dobré ráno v roku 2014

Na príprave sa vtedy tiež podieľala Bibiana Ondrejková aj Erika Kresťanková. Relácia sa vtedy neuchytila a tak ju po niekoľkých mesiacoch televízia zrušila.