Print this page

Poznáme mená nových šéfov spravodajstva RTVS Foto: Archív V. Ch.


Do RTVS sa vracia bývalý redaktor Slovenskej televízie, ktorý tiež robil na tlačovom oddelení ministerstiev, podobne ako doterajší šéf spravodajstva.

 

 Novým šéfom spravodajstva bude podľa viacerých nezávislých zdrojov blízkych RTVS Vahram Chuguryan. Informáciu pre Omédiách.com potvrdila hovorkyňa RTVS. 

"Spravodajstvo a publicistiku RTVS bude viesť Vahram Chuguryan, Hana Lyons a Vincent Štofaník. K zmene prichádza od 16. marca po tom, ako sa vedenie RTVS dohodlo na ukončení spolupráce dohodou s riaditeľom Sekcie spravodajstva a publicistiky Jurajom Rybanským a vedúcim Odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Borisom Chmelom k 15. marcu," reagovala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Rybanský a Chmel odchádzajú z RTVS na vlastnú žiadosť. Z vedenia spravodajstva na svojej pozícii ostáva Petra Stano Maťašovská.

Viac: V RTVS je zemetrasenie, šéfovia spravodajstva dali výpoveď

Vahram Chuguryan bol menovaný za riaditeľa Sekcie spravodajstva a publicistiky po Jurajovi Rybanskom a vedúcou Odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky sa stala Hana Lyons, ktorá bola doposiaľ šéfkou aktuálnej a analytickej publicistiky (viedla zlúčený tím Občan za dverami, pod ktorý prešli redaktori zrušenej relácie Reportéri).

Na jej pozíciu nastúpi Vincent Štofaník. Ten bude zároveň pracovať na novom nastavení investigatívnych Reportérov a od septembra im aj šéfovať, povedala hovorkyňa. Štofaník bol za Václava Miku riaditeľom Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu. Na jeseň minulého roka z RTVS odišiel, lebo mu nový generálny riaditeľ Jaroslav Rezník vyberal podriadených bez jeho vedomia. Rezník na jeho miesto posadil Michala Dzurjanina.

Informáciu o Chuguryanovi priniesol ako prvý web Aktuality.sk.

Foto: archív V.Ch.

 

Chuguryan od roku 2000 do roku 2008 pôsobil v Slovenskej televízii ako zahraničnopolitický redaktor. Pochádza z Arménska, kde študoval diplomaciu, v ktorej pokračoval aj na Slovensku na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov na UMB v Banskej Bystrici. Od roku 2008 riadil komunikačné oddelenie na Ministerstve hospodárstva SR za Ľubomíra Jahnátka a od roku 2010 pôsobil v skupine SPP. Zodpovedal aj za komunikáciu prepravcu plynu do Európskej únie, spoločnosti Eustream. V roku 2016 nastúpil na pozíciu riaditeľa komunikačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, za Petra Plavčana z ministerstva odišiel a venoval sa súkromnému podnikaniu. V roku 2015 mu vyšla kniha 100 rokov ticha o Arménskej genocíde.