Print this page

Bývalý redaktor JOJ a Piraňa spustili TVkrimi.sk Reprofoto TV JOJ

V marci sa z televízie JOJ rozhodol odísť dlhoročný redaktor Richard Bolješik, ktorý sa venoval hlavne kriminálnej problematike.


Jeho rozhodnutie ovplyvnila aj vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka. „Chcem sa viac venovať investigatíve, skúsiť pracovať iným, novým spôsobom a možno na iných platformách,“ povedal vtedy Bolješik.

Začiatkom apríla spustil nový spravodajský web zameraný na kriminálne kauzy s názvom TVkrimi.sk.

Portál je venovaný investigatíve a krimi problematike, píše Bolješik v úvodníku, s tým, že avizuje, že bude prinášať exkluzívne informácie zo sveta zločinu.

Web tvkrimi.sk má podsekcie: Top krimi, Mafia, Investigatíva, Pátranie, Krimi Bratislava a Regióny Slovenska.

"Verím, že exkluzívnymi informáciami zo sveta zločinu, ktoré nenájdete nikde inde na internete. Správy chcem robiť inak, ako štandardné weby. Nemyslím tým však žiadne konšpirácie, ani nič podobné. Moje zdroje budú overené a budem dodržiavať všetky novinárske postupy, najmä overovanie informácií,“ píše.

„V čom sa chcem odlíšiť od štandardných webov je sloboda a absolútna autorská nezávislosť tých, ktorým na svojej stránke ponúknem priestor na publikovanie,“ píše bývalý redaktor JOJ.

Medzi prvými textami je napríklad článok o nahlásenej bombe na slovenských súdoch, o tom, že po robotníkoch na Kramároch niekto strieľal, či článok o nepublikovaných posledných slovách nezvestného novinára Paľa Rýpala.

Na web bude prispievať aj bývalá redaktorka Nového Času Júlia Mikolášiková, ktorá je známa aj pod prezývkou Piraňa.

"Začínam písať pre tvkrimi.sk a budem sa venovať stále rovnakým témam o organizovanom zločine, sudoch, prokuratúre a polícii,“ povedala pre Omédiách.com Mikolášiková, ktoré okrem Nového Času písala aj pre web aktualne.sk a posledné roky publikuje na blogu. Na nový web napísala článok o úteku Okoličányho a najnovšie článok „Kauza Lexovho siskára: Pred raziou kvôli DPH z domu vynášal zbrane aj dokumenty.“

Bolješik začínal v roku 1998 vo VTV, pracoval aj v TV Markíza, TA3, TV BA či TV Karlova Ves.