Print this page

Redaktori, ktorí museli z RTVS náhle odísť, už pracujú pre .týždeň Foto: Archív M. B.

Redakcia týždňa má dvoch nových redaktorov.


O politike bude pre .týždeň písať Matúš Baňovič, jeden zo štvorice redaktorov RTVS, s ktorými vedenie spravodajstva pred mesiacom náhle a bez zásadných argumentov ukončilo spoluprácu.
Včera Baňovič pripravil pre .týždeň prvý videokomentár s názvom Robert Fico pomaly stráca moc o tom, že Smer nevie nájsť dôveryhodného policajného prezidenta.

Týždeň aj samotný redaktor nám potvrdili, že Baňovič nastúpil do redakcie ako politický redaktor. Okrem Baňoviča do .týždňa nastupuje aj ďalší zo spomínanej štvorice redaktorov RTVS Matúš David.

Koncom apríla mu šéfka spravodajstva oznámila, že RTVS s ním už nechce spolupracovať, hoci dostal hodinovú výpoveď, konkrétne dôvody od nej však nepočul. Spolu s Baňovičom náhle a za podobne nejasných okolností v spravodajstve RTVS skončili aj Kristián Čekovský, Matúš Dávid a Jana Masárová.

Baňovič si myslí, že za tým bolo to, že si dovolil po zrušení relácie Reportéri na porade v januári oponovať Jaroslavovi Rezníkovi. „Debatu chcel Rezník ukončiť prejavom plným klišé, o tom ako je rád, že pracujeme spoločne a aj takto prehlbujeme dôveru. Vtedy to vo mne zovrelo a nevydržal som. Skočil som mu do reči a povedal som, že mám pocit, že sme asi sedeli na dvoch rozličných diskusiách. Ja som mal pocit, že sedím na tlačovke, kde tí, čo sedia za stolom klamú a vedia, že klamú a je to také celé nepodarené. Strácajú sa vo svojich polopravdách, vyvracajú vlastné slová. Takisto som mu oponoval, že si nemyslím, že po tom stretnutí sa dôvera prehĺbila skôr naopak, že sa zásadne naštrbila. Vedel som, že si to Jaroslav Rezník zapamätá,“ napísal Baňovič na facebooku.

Baňovič v minulosti pracoval aj pre tablet.tv a zoznam.sk.

Odporúčame aj: Z RTVS sa rozhodla odísť moderátorka relácie K veci, príčinou je vedenie. Odchádzajú aj ďalší

Kvôli pomerom v RTVS sa rozhodli zo spravodajstva odísť aj Gabriela Kajtárová, ktorá nastupuje onedlho do televízie Markíza, moderátorka relácie K veci Jana Maťková, či vedúci vydania a bývalý šéfeditor Jozef Matej, ktorý sa zastal prepustených redaktorov.