Print this page

Súd zakázal Skylinku vysielať na Slovensku programy Primy Foto: TV Prima

Spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitný službu Skylink, musí pri dekódovacích kartách pre slovenský trh zablokovať prístup k televíznym programom Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Krimi.

 

Rozhodol o tom predbežným opatrením Mestský súd v Prahe. Informovala o tom dnes FTV Prima v tlačovej správe.

M7 Group podľa hovorcu Marka Nemca neporušuje žiadne zákony ani dohodnuté zmluvy. "Rozhodnutie súdu o predbežnom opatrení budeme komentovať po tom, čo nám bude doručené oficiálnou cestou, čo sa zatiaľ nestalo," povedal ČTK.

Podľa Primy je šírenie jej českých programov na území Slovenska nelegálne. "Uvítali sme, že súd akceptoval náš návrh na nariadenie predbežného opatrenia vo veci dekódovacích kariet služby Skylink. Operátori by nemali konať v rozpore so zmluvou a distribuovať naše programy mimo územia Slovenskej republiky, a vystavovať nás tak nebezpečenstvu postihu zo strany globálnych poskytovateľov autorských práv pri zahraničných reláciách. Diváci na Slovensku môžu aj naďalej sledovať svoje obľúbené relácie na kanále Prima Plus, "povedala hovorkyňa Primy Gabriela Šém.

Podobne Skylink ponúka i českej programy TV Nova. Jej hovorkyňa Jana Ondrejechová ČTK pred týždňom povedala, že televízia tiež pripravuje proti Skylinku právne kroky.