Print this page

Markíza odvysielala niekoľkominútové nezvyčajné ospravedlnenie Reprofoto Markíza

Televízia Markíza odvysielala v piatok večer pred Televíznymi novinami nezvyčajne niekoľkominútové ospravedlnenie za reportáž s názvom "Malý príbeh o (ne) vlastnom byte", ktorý odznel v investigatívnej relácii Paľba takmer pred 10 rokmi.

 

Reprofoto Markíza

Takto sa začínala reportáž na Markíze pred 9 rokmi: „Bytová mafia. Rastie a naberá na moci. Cez diery v zákonoch berie ľuďom byty a posiela ich na ulicu. Reportáž Roba Adamca prináša príbeh rodiny Kapolkovcov. Je neuveriteľné ako musia zápasiť o právo užívať byt, ktorý takmer päťdesiat rokov považujú za svoj domov. Zápasia so zvláštnymi praktikami vplyvných ľudí mesta Žilina. A s aroganciou, ktorá sa snáď na Slovensku stáva módou.“ 

Reportážou sa v minulosti zaoberala Rada pre vysielanie a retransmisiu. „V reportáži Malý príbeh o (ne) vlastnom byte malo podľa sťažovateľa dôjsť k odvysielaniu informácií, ktoré mali poškodiť dobré meno mesta Žilina. Pri prešetrovaní sťažnosti Rada nenašla dôvody na začatie správneho konania a sťažnosť posúdila ako neopodstatnenú,“ napísala rada.

Reportážou sa zaoberali súdy rôznej inštancie, dokonca aj Ústavný súd, ktorý prejednával sťažnosť na súdne prieťahy.