Print this page

Na RTVS začínajú predvolebné diskusie Foto: Ľubomír Pidaný, RTVS

RTVS v súvislosti s novembrovými komunálnymi voľbami pripravila sériu 33 predvolebných diskusií s kandidátmi na primátorov a starostov.

 

Diskusií na primátorov krajských miest bude osem a diváci si ich môžu pozrieť na Dvojke počas pracovných dní od 22. do októbra do 5. novembra od 17:30 vždy v pracovné dni, mimo 1. a 2. novembra, a v rovnakom čase aj na Rádiu Regina.

Otázky uchádzačom o primátorské kreslo v Nitre, Trenčíne, Trnave a Bratislave budú v priamom prenose klásť moderátori a redaktori Rádia Slovensko Marta Jančkárová a Juraj Jedinák, známi z besied Z prvej ruky a Rádiožurnálov.

„Komunálne voľby možno nie sú tak ostro sledované ako parlamentné, no práve ich výsledok bezprostredne ovplyvní život v mestách a obciach. Aj tu platí, že lepšie je kandidátov vidieť a počuť, ako o nich iba čítať. Verím, že debaty vysielané televíziou a rozhlasom pomôžu ľuďom lepšie sa rozhodnúť,“ povedala Marta Jančkárová, ktorá sa vrátila do RTVS z rádia Aktuál a aktuálne moderuje Sobotné dialógy. Juraj Jedinák bol vlani súčasťou projektu volieb do vyšších územných celkov.

Debaty s kandidátmi na najvyššieho predstaviteľa Košíc, Prešova, Žiliny a Banskej Bystrice budú moderovať Martina Kvačkajová a košického štúdia Stanislav Lažo.

Foto: Ľubomír Pidaný, RTVS

 

Séria diskusií začína s kandidátmi na primátora Košíc a postupne sa bude prechádzať cez Prešov (23.10.), Žilinu (24.10.), Banskú Bystricu (25.10.), Nitru (26.10.), Trenčín (29.10.) až po Trnavu (31.10.) a Bratislavu (5.11.).

Rádio Regina okrem toho prinesie 25 diskusií s kandidátmi na primátorov a starostov miest nad 25.000 obyvateľov. Odvysiela ich v pracovných dňoch od 22. októbra do 7. novembra po 15. hodine. Rozhovory o problémoch jednotlivých miest a možných riešeniach budú na Rádiu Regina západ viesť Jana Obrancová, Ctibor Michalka, Matej Baránek a Marián Kukelka. Na Rádiu Regina stred ich budú moderovať Milan Velecký, Vlado Záborský, Jozef Kubánek a Marek Pivoluska.  Na predstavy a plány kandidátov na najbližšie štyri roky sa na Rádiu Regina východ budú pýtať Peter Béreš, Dávid Palaščák, Miroslav Talavášek, Ivana Leferovičová a Kristína Plajdicsková.