Print this page

Ďurkovič: Počas celej práce v RTVS som bol cieľom šikany a sabotáže Foto: Archív L. Ďurkovič

"Dnes už chápem čo myslel expremiér výrokom "musíme sa bližšie pozrieť na RTVS" po mojich nepríjemných otázkach. Asi sa pozrel," povedal redaktor, ktorého sa chce vedenie RTVS zbaviť.

 

V stredu sme informovali o tom, že nový redaktor Reportérov RTVS Ladislav Ďurkovič už pre RTVS žiadnu reportáž nepripravuje, pretože vedenie RTVS mu neoznámilo, či s ním chce alebo nechce spolupracovať.

Dnes vedenie RTVS oznámilo, že s ním je nespokojné a bez konkrétnych dôkazov o ňom vyhlásilo, že Ďurkovič „sa dostal do vážnych pracovných a medziľudských konfliktov s takmer všetkými spolupracovníkmi z produkcie a výroby. Vedenie RTVS momentálne preveruje viacero vážnych sťažností od kolegov z produkčných a výrobných zložiek na jeho šikanózne postupy. Jeho neštandardné až neakceptovateľné pracovné praktiky viedli dokonca k podaniu výpovede dlhoročného interného zamestnanca a uznávaného profesionála.“

Podrobnosti: Vedenie RTVS sa snaží zbaviť nepohodlného Ďurkoviča, vytiahli naňho nevhodné správanie

Šéf Reportérov Vincent Štofaník s týmto stanoviskom vedenia RTVS nesúhlasí: „So stanoviskom RTVS nesúhlasím, je neobjektívne a vo viacerých tvrdeniach nepravdivé. Nerozumiem mu. Vedený spor nebol nikdy objektívne prešetrený a uzavretý a nikdy sa k nemu neuskutočnilo žiadne stretnutie s vedením Reportérov.

"Ďurkovič mal spor s produkčným, ktorý mu nezdvíhal telefón. Vyzeralo to, akokeby sa snažil prácu Ďurkoviča sabotovať. Na čo sa Ďurkovič právom sťažoval," povedal nám zdroj z prostredia RTVS.
"Počas celej doby práce v RTVS som bol cieľom šikany a sabotáže zo strany produkcie, hrubého a vulgárneho správania, avšak moja túžba vyrobiť plánované reportáže ma nútila sa cez to povzniesť a vyrobiť ich napriek ich konaniu,“ povedal pre Omediach.com Ďurkovič.

„Za niektoré len spomeniem že produkčný si zablokoval na mňa telefón, či mi nebola poskytnutá strižňa, no najhoršie bolo keď mi dokonca odmietli dať kameru na nakrúcanie. Tieto podmienky boli nielen doslova šikanou, ale sabotážou mojej práce,“ dodal. Redaktor o tom informoval šéfa spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana. „Ten namiesto toho, aby proti takýmto praktikám rázne zasiahol, naopak, používa ešte falošné obvinenia na to, aby mi neumožnil pokračovať vo výrobe. Mám stále viac pocit, že ide o premyslený ťah a hľadanie inej zámienky, ako politickej, aby mi zabránili pokračovať v práci.“

Ďalšiu reportáž mal Ďurkovič vo výrobnom pláne odovzdať 7.1., ktorý bol už pred časom vytvorený šéfom Reportérov Vincentom Štofaníkom. No dnes nemôže nakrúcať, keďže od 20. októbra neodpovedali šéfovi Reportérov na jeho žiadosť o uzavretie zmluvy . „Zdá sa, že sa takto chcú zbaviť pre politikov nepohodlného reportéra a dnes už chápem čo myslel expremiér výrokom "musíme sa bližšie pozrieť na RTVS" po mojich nepríjemných otázkach. Asi sa pozrel," povedal Ďurkovič.

Odporúčame aj: Fico redaktorovi RTVS: Ste trápni! Zamyslíte sa, čo ste navystrájali v Sobotných dialógoch (VIDEO)

Výhrady k Ďurkovičovi mal nedávno Fico na tlačovej besede, kde sa ho Ďurkovič spýtal: „Ja mám otázku v súvislosti s tým, že podozrivým z objednania vraždy bol Marian Kočner. Ako hodnotíte to, že ste boli rok a pol susedom jeho bytu? opýtal sa Fica. Fico sa zasmial.

„Nemyslím, že to je na smiech,“ reagoval Ďurkovič. "Desať rokov ste boli premiérom tejto krajiny a ide o bezpečnostné riziko, ktoré ste podcenili," povedal Ďurkovič Ficovi a pripomenul mu aj to, že Kočnerovo meno figurovalo už v minulosti na tzv. mafiánskych zoznamoch.
„Myslím si, že sa musíme zamyslieť spoločne nad RTVS v poslednom čase…. Vaša otázka je maximálne trápna,“ dodal Fico.