Print this page

Plustelka odštartovala pred dvoma týždňami, zariadenia posiela len teraz

Plustelka voľne vysiela ČT1, ČT2 a TV Lux, ostatné programy sú už zakódované. Do distribúcie sa už dostávajú prijímacie zariadenia.

 

 

Hoci nová televízna platforma Plustelka odštartovala 1. mája, prijímače pre platformu Plustelka, ktorá je v prevádzke, sa začali predávať len v týchto dňoch. Plustelku je možné chytať cez bežnú prijímaciu anténu na balkóne, streche alebo v mnohých prípadoch stačí aj izbová anténa. K príjmu vysielania Plustelky je potrebný DVB-T prijímač s podporou MPEG-4. 

Do konca apríla bolo skúšobné vysielanie, kde boli k dispozícii programy zadarmo. Dočasne voľné dostupné sú už len televízne stanice ČT1, ČT2 a TV LUX, a to len do štvrtka 9. mája v dopoludňajších hodinách, informuje prevádzkovateľ novej služby Towerhome, dcérska spoločnosť Towercomu. Následne už bude celá programová ponuka zakódovaná a dostupná iba zákazníkom Plustelky.

Prečítajte si aj: Podrobnosti o novej televíznej platforme Plustelka


V ponuke sú automaticky neplatené TV stanice dostupné cez anténu – Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Markíza, Joj, Plus, Doma, Wau. A k ním pribudli tri stanice bez mesačných poplatkov - ČT1, ČT2, TV Lux. A za poplatok 5,99 mesačne programy dostupné v 4. multiplexe: Eurosport, Eurosport 2, filmový kanál Film+, dokumentárne programy: Viasat Explorer, Viasat History a Viasat Nature, detský Nickelodeon, hudobný MusicBox a a erotický Spice. "Žiadna viazanosť ani zmluvné pokuty. Keď nepotrebujete, nemusíte si objednať platenú ponuku a budete sledovať základnú ponuku voľnej telky," tvrdí prevádzkovateľ.

Pre zákazníkov je dôležité si overiť, či je služba dostupná v ich regióne. Spoločnosť zverejnila mapu pokrytia s overením dostupnosti v jednotlivých regiónoch.

Towerhome oznámil, že zákazníci, ktorí si objednali v e-shope plustelky prijímacie zariadenia, sú vybavovaní od pondelka 6. mája. Zariadenie Zircon T-3000HD (stojí približne 60 eur) je podľa prevádzkovateľa zasielaný zákazníkom od pondelka, moduly SMIT (okolo 35 eur) budú zasielané od budúceho pondelka 13. mája. V uvedených termínoch budú prijímacie zariadenia distribuované aj predajcom anténovej techniky po celom Slovensku. Na stránke Plustelka spoločnosť Towerhome zverejnila aj sieť predajcov zariadení, rozdelených podľa jednotlivých okresov aj s kontaktnými údajmi.

Plustelka je prenosná. "Plustelku si môžete vziať aj so sebou na chatu, chalupu alebo do auta. Dokonca si môže vychutnať športové prenosy aj v prírode v kruhu svojich priateľov," tvrdí prevádzkovateľ. Všetky TV stanice sú plne lokalizované v slovenskom alebo českom jazyku. Ako bonus je pri väčšine TV programov dostupná navyše aj maďarská jazyková stopa.