Print this page

STV vďaka hokeju nevídane narástla

MS v hokeji dominovali v rebríčku sledovanosti uplynulého týždňa. Vďaka hokeju sa podarilo Jednotke predbehnúť v sobotu Markízu aj JOJ a v piatok JOJ v celodennom podiele (12+).

 

 

Najsledovanejším programom na televíznom trhu v minulom týždni bol sobotný hokejový zápas Fínsko – Slovensko, konkrétne 2. tretina, ktorú sledovalo viac ako jeden milión divákov starších ako 12 rokov a na druhom mieste 3. tretina tohto zápasu s rovným miliónom divákov.

V tabuľke najsledovanejších televíznych programov patrila tretia priečka 3. tretine piatkového zápasu Francúzsko – Slovensko, ktorú si pozrelo 826 tisíc divákov.

„V porovnaní s prvým víkendom šampionátu na minuloročných MS v hokeji predstavuje nárast sledovanosti (ratingu) našich zápasov (bez prestávkového štúdia) až 31%, pričom minulý rok boli prvý dvaja súperi atraktívnejší - Fínsko a Kanada; teraz Francúzsko a Fínsko," tvrdí v tlačovej správe RTVS.

Priemerná sledovanosť a podiel jednotlivých zápasov (bez prestávok):

 

Všetky dáta sú v cieľovej skupine 12+
Zdroj: PMT/TNS SK

Celkovo všetky prenosy zápasov MS v hokeji počas prvého víkendu (vrátane prestávkového štúdia) videlo taktiež o 31% viac divákov ako minulý rok. Rekordný trhový podiel v rámci prvého víkendu MS dosiahla Jednotka počas druhej tretiny zápasu Francúzsko - Slovensko. Trhový podiel Jednotky prekročil hodnotu 60% ( presne 60,7%).