Print this page

Novým šéfom Reportérov je bývalý redaktor JOJ Reprofoto RTVS

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník dnes podľa informácií Omediach.com redakcii Reportérov predstavil nového šéfa.


Na riadiacu stoličku v najbližších dňoch, od 1. februára, zasadne bývalý redaktor televízie JOJ Richard Bolješik, ktorý v minulosti pracoval v JOJ hlavne v redakcii KRIMI. Okrem investigatívnej relácie Reportérov bude riadiť aj publicistickú reláciu Občan za dverami.

Z TV JOJ odišiel v marci minulého roka. Najprv si založil vlastný web, kde sa špecializoval na krimi témy, ten však fungoval len niekoľko týždňov. Po niekoľkých mesiacoch nastúpil do spravodajstva RTVS. Bolo to v čase, keď veľká časť spravodajstva kritizovala vedenie RTVS za spôsob riadenia a keď z RTVS odchádzali alebo museli odísť kritickí redaktori.

Reprofoto RTVS

Doterajší šéf Reportérov Vincent Štofaník sa rozhodol z vedenia investigatívnej relácie odísť, v RTVS ostáva.

Podrobnosti: Z Reportérov odchádza ich šéf Vincent Štofaník

"Vincent Štofaník bude viesť tím Reportérov do konca januára. Následne bude pokračovať v Sekcii generálneho riaditeľa ako projektový manažér, ktorý bude mať okrem iného na starosti aj kultúrne a promo aktivity RTVS," povedala pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Richard Bolješik začínal v roku 1998 vo VTV, pracoval aj v TV Markíza, TA3, TV BA či TV Karlova Ves. Najdlhšie, jedenásť rokov, bol v TV JOJ.

Odporúčame aj: Nový šéf Reportérov chcel byť novinárom a poslancom zároveň

Aktualizácia o vyjadrenie RTVS: "Richard Bolješik bude od 1. februára tak ako predtým Vincent Štofaník viesť dva tímy, a to investigatívnych Reportérov a občiansku publicistiku Občan za dverami. Richard Bolješik stál pri zrode niekoľkých investigatívnych, spravodajských a publicistických projektoch v televíziách na Slovensku a má tiež niekoľkoročné skúsenosti z produkcie a dramaturgie takýchto programov. Na svojom konte má viacero novinárskych ocenení za spravodajstvo a investigatívu. Posledných 10 rokov pracuje na investigatívnych témach, ktoré boli zdrojom citácií pre mnohé iné médiá."