Print this page

Posledná tretina Nemecko-SR mala rekordný podiel šport.sk

Posledná tretina prenosu hokejového stretnutia Slovensko – Nemecko v rámci MS v hokeji dosiahla zatiaľ najvyšší trhový podiel doterajšieho priebehu šampionátu, a to až 64,4% v univerzálnej cieľovej skupine divákov starších ako 12 rokov.

 

 

Záverečnú tretinu sledovalo v pondelok popoludní na Jednotke 896 tisíc divákov, informuje dnes v tlačovej správe RTVS.
Vysokú sledovanosť dosiahli aj hokejové štúdiá RTVS. Štúdio MS v hokeji po skončení prvej tretiny zápasu Slovensko – Nemecko sledovalo podľa údajov PMT/TNS SK 559 tisíc divákov (trhový podiel 55,2%), štúdio po druhej tretine si pozrelo až 579 tisíc divákov (trhový podiel 46,4%).
Zo zápasov, ktoré v pondelok v rámci šampionátu vysielala v priamom prenose Dvojka, bola najsledovanejšia tretia tretina stretnutia Švajčiarsko – Česká republika (266 tis. divákov, trhový podiel 20,1%).

Pozrite aj: Zápas s Nemeckom sledovalo 23 tisíc užívateľov na webe RTVS

Majstrovstvá sveta v hokeji dominovali v rebríčku sledovanosti uplynulého týždňa. Najsledovanejším programom na slovenskom televíznom trhu v 18. týždni bol sobotný hokejový zápas Fínsko – Slovensko, konkrétne druhá tretina, ktorú sledovalo viac ako jeden milión divákov starších ako 12 rokov a na druhom mieste tretia tretina tohto zápasu s rovným miliónom divákov. V tabuľke najsledovanejších televíznych programov patrila tretia priečka tretej tretine piatkového zápasu Francúzsko – Slovensko, ktorú si pozrelo 826 tisíc divákov.

Podrobnosti o sledovanosti zápasov: STV vďaka hokeju nevídane narástla