Print this page

SNS chce zrušiť koncesionárske poplatky pre seniorov Ilustr.foto FB A.Danko

SNS dnes oznámila, že na najbližšej schôdzi parlamentu chce predložiť viacero zmien zákonov.

 

Medzi nimi je zmena zákona o úhrade za služby STV a Sro, kde SNS chce zrušiť platbu koncesionárskych poplatkov pre seniorov. „V súvislosti s postupnou zmenou financovania RTVS by toto mal byť prvý a ústretový krok na odľahčenie života seniorov,“ píše SNS v tlačovej správe.
V súčasnosti platia dôchodcovia polovičnú sumu (čiže polovicu z 4,64 € za mesiac).

Odporúčame aj: Danko: Som v úžase, že PR a mediálne silné agentúry dokážu z neznámej dievčiny urobiť prezidentku (VIDEO)

Táto suma sa vzťahuje podľa zákona na poberateľa dôchodkových dávok, ktorý nemá pravidelný príjem zo zárobkovej činnosti, nežije v domácnosti s inou osobou s pravidelným príjmom zo zárobkovej činnosti a vznik tejto skutočnosti oznámi a preukáže.
Nárok na polovičnú sadzbu okrem seniorov majú v súčasnosti aj poberatelia invalidného, vdovského a sirotského dôchodku aj poberatelia dávok v hmotnej núdzi. SNS chce zrušiť poplatky len seniorom.

Ďalej SNS navrhne zníženie DPH pre printové médiá na 10%. „S príchodom digitálnych médií vzniklo nerovnoprávne postavenie hráčov v mediálnom prostredí. Tento krok berieme ako zrovnoprávnenie printových a digitálnych médií,“ píše SNS.