Slovensko nebude ani na Eurovízii 2014

Slovensko nebude ani na Eurovízii 2014

Názor šéfa RTVS Václava Mika na známu súťaž sa nezmenil. Spevákov a televízny štáb na Eurovíziu neposlal tento rok na a nepošle ani budúci.

 


Tohoročnú súťaž Eurovision Song Contest, ktorá bola v švédskom meste Malmö, vyhrala dánska speváčka Emmelie de Forest s pesničkou „Only teardrops". Súťaž sa preto presúva do domovskej krajiny víťazsky. V roku 2014 bude v Kodani.

RTVS sa do Kodani nechystá a nebude vyberať ani slovenského zástupcu. „Aktuálne hovorím nie," povedal v rozhovore s čitateľmi Plusky Mika.

„Žiaľ zdôrazňujem, že Eurovízia je nad naše možnosti, ak chceme aj iné projekty televízie naplniť obsahom, nemôžeme si tento projekt dovoliť," povedal Mika. O súťaži sa rozprával aj s Petrom Dvořákom, riaditeľom Českej televízie, ktorá už niekoľko rokov nevyslala do Malmö súťažiacich. „Nenašli sme spoločné riešenie," povedal Mika.

Odporúčam aj: Eurovízii hovorím áno, ale len s Hubinákom a Balážom

Odporúčam aj: Z Eurovízie sa stala zábavka diktátorov

Slovensko mávalo v minulosti aj národné kolá. V roku 2009 v národnom kole zvíťazilo spevácke duo Nela Pocisková a Kamil Mikulčík. Za Miloslavy Zemkovej isa nterpreti vybrali interne v RTVS – v roku 2011 to boli dvojičky Twiins, nasledujúci rok Miro Šmajda, ktorý si pre túto príležitosť aj zmenil meno na Max Jason Mai.