Print this page

RTVS naživo odvysiela štyri veľké koncerty z rôznych sídlisk (VIDEO) Ilustr. reprofoto MČ Ružinov

RTVS uvedie špeciálne koncerty z dvorov sídlisk, ktorý si v štyroch priamych prenosoch budú môcť diváci pozrieť aj z obývačiek. Z balkónov ale aj obrazoviek si budú môcť diváci vypočuť Hex, Vidiek, Katku Knechtovú, Fragile a ale aj mnohých hercov, moderátorov či scénky od Kavej.  Prvý koncert s názvom U  vás doma začne v piatok. 

Harmonogram koncertov:

Žiar nad Hronom 15. mája o 20:30 na Jednotke

Prešov 22. mája o 20:30 na Jednotke

Rimavská Sobota 29. mája o 20:30 na Jednotke

Bratislava 5. júna o 20:30 na Jednotke

V Žiari nad Hronom vystúpia VIDIEK a CIMBAL BROTHERS ale aj herci Jozef Vajda a Ľubo Kostelný, zahrajú i Trombitáši. Moderátormi budú Katka Brychtová a Juraj Šoko Tabaček.

Koncert z Prešova budú moderovať Milan Junior Zimnýkoval a Stanka Kašperová. Na koncerte vystúpi Katka Knechtová, divadlo Kavej so zábavným seriálom priamo na pódiu, herečky Anička Rakovská, Janka Kovalčíková, folklór zastúpi Lomnické čáve. Klavírny sprievod bude mať Daniel Špinar.

V Rimavskej Sobote vystúpia FRAGILE,  herci z Túlavého divadla, folkloristi Družina, herci Števo Martinovič, Adela Mojžišová, Soňa Norisová. Moderátormi budú populárni Adela Vinczeová a Sajfa.

Posledný koncert sa odohrá v 5. júna v Bratislave. Hudobným headlinerom bude skupina Hex. Moderátormi večera budú Marianna Ďurianová a Šarkan. Súčasťou vysielania bude aj divadelné predstavenie Prišla som bojovať o svojho manžela... alebo – A čo ja, láska?, v ktorom účinkujú Martin Mňahončák, Marta Sládečková, Dominika Kavašová, Zuzka Porubjaková. Hosťom bratislavského koncertu bude aj Róbert Mistrík.

Producentom projektu je Dano Dangl. „Myšlienka vznikla z toho, že umelci zostali doma a chýbajú im diváci a naopak ľuďom umelci. Ľudia sú prirodzene doma, a tak nám napadol variant, že umelci môžu ísť za divákmi. Uvedomujeme si, že najviac divákov je na sídliskách. Pootvárajú okná, vyjdú na balkóny a môžu mať plnohodnotný koncert, ktorý sa aj priamo prenáša do domácností,“ povedal Dangl.

„Situácia sa neustále mení, opatrenia musíme dodržiavať prísne. Umelci budú prichádzať postupne, nebudú sa kontaktovať so štábom, ktorý musí všetko technicky zabezpečiť. Zároveň budeme vyzývať ľudí, aby koncert pozerali skutočne z balkónov,“ povedal režisérom projektu je Lukáš Zednikovič.

Podobný koncert mal vo viacerých mestách huslista Filip Jančík:

„Poďakovať treba týmto ľuďom, lekárom, personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch, ktorí nám teraz už dovolili trošku slobodnejšie dýchať. Niektorých chceme pozvať aj na pódium, porozprávať sa s nimi, poďakovať, pretože oni čelili hrozbe zoči – voči. Potleskom im vzdať hold,“ povedal organizátor projektu Martin Frimmer.

Súčasťou programu bude aj zbierka #ktopomozeslovensku, do ktorej môžu prispievať diváci, ale aj organizácie a firmy. Výťažok zbierky putuje iniciatíve Kto pomôže Slovensku.