Print this page

V TA3 sa mení vedenie – prichádza Martináková, Ruttkay, Dúbravská a ďalší Reprofoto Facebook Radio Aktual

V TA3 sa zmení veľká časť vedenia.

Novým generálnym riaditeľom podľa informácií Omediach.com bude šéf reklamnej agentúry, ktorý pripravoval viacero politických kampaní, Michal Ruttkay. Šéfkou spravodajstva bude bývalá politička a novinárka Zuzana Martináková, šéfkou marketingu bývalá novinárka, hovorkyňa Markízy a výkonná šéfka vydavateľstva Perex Oľga Dúbravská a ponuku na pozíciu obchodnej riaditeľky dostala* bývalá členka vedenia vydavateľstva Spoločnosť 7 Plus a neskôr News and Media Holding Mirjana Hron Sikimič.
Informáciu pre Omediach.com potvrdili viaceré zdroje blízke televízii.

"V túto chvíľu je predčasne niečo, čo je vo fáze rokovaní potvrdzovať, ale zároveň aj vyvracať. V momente, keď bude všetko rozhodnuté, budeme vás informovať. Pokiaľ nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič,“ povedala pre Omediach.com Dúbravská.

Michal Ruttkay neúspešne kandidoval za generálneho riaditeľa RTVS**.

Začínal v Slovenskej televízii v rokoch 1975 – 1977 na pozícii asistenta kamery a réžie. Nasledujúcich desať rokov pôsobil v Slovenskej filmovej tvorbe na Kolibe ako pomocný režisér, režisér a producent. Tvoril programy pre deti a mládež v STV, konzultoval launch kampane televízie Markíza.

V roku 1992 spoluzakladal spoločnosť Creos a zároveň sa stal jej konateľom. V roku 1993 spoločnosť dostala meno Creo/Young&Rublikam a od roku 2000 je známa pod označením Creo/Young&Rublikam Group, ktorej šéfoval. V súčasnosti pracuje ako CEO agentúry Young & Rubicam.

Michal Ruttkay Reprofoto TV NR SR

V roku 2014 pri voľbách do europarlamentu robil kampaň strane Smer. Ruttkay pre Denník N reagoval s tým, že kampane robil aj pre iné strany – pre SDKÚ komunálne kampane, pracoval aj pre KDH a po roku 1989 pre Alexandra Dubčeka, v Česku zasa pre primátora Brna. „Nie som spriaznený so Smerom, tak ako nie som spriaznený s jogurtom, ktorý robíme. Napriek tomu, že ho rád používam. Zákazka vždy nejakým spôsobom končí." Ruttkayova agentúra získavala podľa Denníka N za vlád Smeru štátne zákazky. Robila kampaň pri prechode z koruny na euro, keď bol ministrom financií Ján Počiatek, neskôr nakupovala priestor pre úrad vlády a ministerstvá pri eurofondových zákazkách. Ruttkay robil mediálneho poradcu aj Rudolfovi Schusterovi.

Bývalá politička Zuzana Martináková posledné roky pôsobila vo viacerých médiách. Do začiatku augusta mala vlastnú politickú diskusnú reláciu v TV Pravda. Predtým bola moderátorkou a neskôr aj šéfkou už zrušeného spravodajského rádia Aktual. 

Pamätný je jej kamarátsky rozhovor s Robertom Ficom na rádio Aktual, keď bol Fico ešte premiér. Fico, v čase, keď mu radil Martinákovej manžel Marián Bednár si v talkšou jeho manželky povedal čo chcel, porozprával o svojich plánoch, kritizoval koho chcel, spomenul hlúpych novinárov. Redaktorka mu nijak neoponovala, nedávala žiadne kritické otázky.

Podrobnosti: Z rádia Aktual, ktoré riadila Zuzana Martináková, odišlo viacero ľudí

Pred dvomi rokmi mala krátko vlastnú diskusnú reláciu v TA3 s názvom Pozrime sa na to.

Bývalá podpredsedníčka SDKÚ a neskôr predsedníčka Slobodného fóra kandidovala aj za prezidentku. Bola aj poradkyňou poslankyne Sme rodina Petry Krištúfkovej. V roku 2010 kandidovala s Borisom Kollárom do parlamentu za novú stranu Únia. Jej manžel Marián Bednár bol poradcom Roberta Fica a aktuálne pracuje ako poradca pre Petra Pellegriniho.

Bývalá redaktorka a neskôr hovorkyňa televízie Markíza Oľga Dúbravská je od roku 2015 výkonnou riaditeľkou vydavateľstva OUR MEDIA SR, ktoré vlastní vydavateľstvo PEREX a web Parlamentné listy na Slovensku. Dúbravská sa podieľala na príprave a spustení TV štúdia vydavateľstva. Vo vydavateľstve mala na starosti hlavne brand TV Varecha, diskusnú reláciu Martinákovej a development ďalších projektov pre OUR MEDIA SR.

Za Václava Miku pracovala pre RTVS ako projektová manažérka pre európske projekty.

* bude sme zmenili na dostala ponuku, pozn.red.

**Aktualizácia 6.9.: TA3 predstavila nové vedenie. Sikimič sa stala generálnou riaditeľkou, Martináková šéfkou spravodajstva a publicistiky, Dúbravská šéfkou marketingu a komunikácie a Ruttkay sa nakoniec vo vedení neobjavil.