Print this page

Skylink môže mať problém, kvôli názvu

Britská vysielacia spoločnosť BSkyB (British Sky Broadcasting Group), ktorá stojí za britskou TV Sky, podáva žalobu proti luxemburskej spoločnosti M7 Group za používanie názvu Skylink na Slovensku a v Českej republike.

 

 

Informáciu priniesol web Broadband TV News. M7 Group o ničom nevie.

Web si myslí, že BSkyB ide hlavne o zabezpečenie značky Sky hlavne pri šírení do ďalších krajín, napríklad pod názvami ako Sky Italia či Sky Deutschland.

"Považujeme akékoľvek neoprávnené používanie značky Sky za ohrozenie našej zavedenej SKY značky. Budeme sledovať súdne konanie proti M7 Group v súvislosti s jeho satelitnou televíznou platformou Skylink. Naďalej budeme ostražití pri ochrane našej značky a aj v budúcnosti zasiahneme proti spoločnostiam, ktoré sa snažia využívať našu ochrannú známku bez nášho súhlasu," povedal hovorca Sky pre Broadband TV News.

Nie je to prvýkrát, čo si BSkyB bráni svoju značku. V podobnom prípade dal už Najvyšší súd v Londýne za pravdu BSkyB, keď rozhodol v súvislosti s údajným porušením jej práv službou SkyDrive od spoločnosti Microsoft. Microsoft sa odvolal.

Medzi spoločnosťami, proti ktorým sa postavila BSkyB bol už aj Skype.

„Žiadnu informáciu o žalobe zo strany BSkyB sme zatiaľ neobdržali. Samozrejme je možné, že iniciovali určitý nový proces a my ešte o tom nevieme. Preto ťažko môžeme v tejto chvíli situáciu komentovať," reagoval pre Omédiách.com Marek Němec, mediálny zástupca M7 Group.