Print this page

Slovak Sport TV2 už vysiela, podpísal zmluvu len s jedným operátorom

Slovak Sport TV2 bude zatiaľ len v Magiu TV a možno aj v Digi TV. Skúšobne vysiela na webe.

 


Nová športová televízna stanica Slovak Sport TV2 spustila skúšobné vysielanie - no zatiaľ len na internetovej stránke www.slovaksport.tv. „Do 1. 8. je bezplatné a 1080p@4Mbit/s (720p voľba)," informuje vysielateľ na sociálnej sieti. K vysielaniu je potrebná registrácia a naištalovaný flash. Po 1. auguste bude stream za 6 eur, povedal šéf SSTV na sociálnej sieti.
Hoci štart ohlásila onedlho - 1. august -  ešte stále oficiálne neoznámila, u ktorých operátorov vysielať bude. Žiaden zatiaľ stanicu neohlásil. Naopak veľká časť operátorov zaradenie vylúčila.

 

"Vážení priaznivci Slovaksport.TV, došlo k podpísaniu dohody so slovenským operátorom, ktorý bude mať exkluzivitu na Slovensku na SSTV2. Avšak vzhľadom na politiku nášho partnera, ktorá je nezverejňovať nové produkty, ponuky a kampane viac ako pár dní pred samotným spustením, rešpektujeme túto politiku a neoznámime meno partnera na Slovensku skôr ako to zverejní samotný partner. K oznámeniu dôjde včas pred začatím samotnej sezóny," oznámil dnes šéf televízie Robert Greguš.
V utorok jeho kolegyňa neoficiálne meno operátora prezradila. „Pravdepodobne to bude Magio TV," povedala pre Omédiách.com pracovníčka televízie. Skylink, UPC, Orange, ako potvrdili pre Omédiách.com televíziu do svojej ponuky nezaradia.
Na otázku, či je pravdou, že za práva Premier League zaplatil Slovak Telekom, a preto exluzívne bude Slovak Sport TV 2 len v Magiu, vedenie televízie nereagovalo.

Exkluzivita bude platiť len pre územie Slovenska, nie ČR. V Českej republike rokujeme so všetkými operátormi, aj káblovými aj satelitnými. Akonáhle nám dovolia rokovania zverejniť výsledky, tak vás budeme informovať," dodal Greguš.

Prevádzkovateľ Magio TV Slovak Telekom pred časom ohlásil kúpu Digi TV, ktorá doposiaľ vlastnila športové práva na anglickú Premier League, ktoré získala ponovom Slovak Sport TV2.
Po schválení transakcie Protimonopolným úradom by mal ST získať aj káblovku a satelitnú službu od Digi TV. Nie je vylúčené, že po schválení Protimonopolným úradom sa Slovak Sport TV2 objaví aj ponuke Digi TV.
„Športový kanál Slovak Šport v súčasnosti v ponuke TV SAT nemáme. Za to ale ponúkame 5 športových programov a to Digi Šport CZ/SK, Eurošport, Nova Šport, Eurošport 2 a Šport 1/Sk - CZ. O tejto otázke možno rozhodovať až po začlenení DIGI SK do skupiny Slovak Telekom," napísala na sociálnej sieti spoločnosť Digi Slovakia.
Do štartu televízie však Protimonopolný úrad pravdepodobne rozhodnúť nestihne.
Otázny je aj osud pôvodnej televíznej stanice Slovak Sport v Skylink. „Je mi ľúto, že sa spoločnosť Slovak Sport.TV rozhodla neposkytnúť program Slovak Sport.TV 2 našej platforme. O Slovak Sport.TV v našej ponuke sa rozhodneme po vyjasnení situácie okolo programu Slovak Sport.TV 2," uviedol pre portál Živé.sk člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník.