Print this page

Foto: RTVS Foto: RTVS

Za vysielacie práva za dva zápasy ŠK – Slovan proti PFC Ludogorets Razgrad zaplatila RTVS Slovanu 18 tisíc eur. Avizovaný zápas Trenčín - Göteborg neodvysielala.

 


RTVS v relácii Odpískané avizovala, že tento týždeň futbalovým fanúšikom prinesie dva zápasy, no v skutočnosti priniesla z nich len jeden. Odvetu zápasu druhého predkola Ligy Majstrov medzi Ludogorec Razgrad a Slovanom Bratislava divákom v stredu ponúkla. No víťazný zápas Trenčína v odvetnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 nad švédskym tímom IFK Göteborg už nie.

 

Fanúšikov to nahnevalo, televíziu v diskusii na sociálnej sieti obviňovali z nadŕžania Slovanu a Ivanovi Kmotríkovi, ktorého Grafobal mal pred a po štúdiu sponzorský odkaz.

„Priatelia, vieme, že vás mrzí, že dnes nevysielame zápas Trenčína. Neuprednostňujeme Slovan Bratislava, fandíme slovenskému futbalu a slovenskému športu bez ohľadu na klubové farby. Niekedy sa však situácia na trhu so športovými prenosmi vyvinie nie celkom podľa našich predstáv. Verte nám, že sa našich obrazovkách a v éteri snažíme dávať maximálny priestor slovenskému športu vždy, keď to situácia umožňuje," napísala RTVS na svojej stránke Sport RTVS na facebooku.

„Za mylné informácie, ktoré odzneli v relácii Odpískané v nedeľu, sa ospravedlňujeme a budeme sa snažiť, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala," dodala televízia.

Televízia kúpila len práva na dva zápasy Slovanu. Vlastníkom vysielacích práv pre územie Slovenska je ŠK Slovan, za vysielacie práva na dva zápasy s Ludogorec Razgrad zaplatila RTVS 18 tisíc eur (vrátane DPH). Súčasťou zmluvy je aj nezvyčajný záväzok: "RTVS sa zaväzuje vyrábať flash rozhovory podľa usmernenia zástupcov ŠK SLOVAN."

Foto: skslovan.com