Print this page

RTVS spúšťa odľahčené správy - Správy bez kravaty (VIDEO) Foto: RTVS

RTVS prichádza s novým spravodajským formátom, ktorý sa na dianie doma i vo svete pozrie odľahčenou formou. Správy bez kravaty s moderátormi Danielou Simanovou a Viliamom Hauzerom sa objavia na obrazovke Jednotky prvýkrát v piatok 5. marca o 22.05 h.

 V čase pandémie, keď mnohí ľudia prichádzajú o blízkych, strácajú istoty, zamestnanie, deti nechodia do škôl, v krajine pribúda politické napätie sa RTVS rozhodla pozrieť na dianie doma a v zahraničí odľahčenou formou. Príchádza s reláciou, v ktorej náročné spravodajské témy, analýzy ani politika nebudú.

„Som veľmi rád, že v tomto neľahkom období, ktoré všetci aktuálne prežívame, môžeme divákov RTVS potešiť takýmto formátom. Našim cieľom nie je predstaviť svet v ružovejších farbách vzdialených od reality. Práve naopak. V „dobe kovidovej“ sme možno trochu pozabudli, že svet nie je len čierny ani čiernobiely a aj v týchto ťažkých časoch sa okolo nás deje veľa príjemného a láskavého, čo vzhľadom na vážnosť priebehu pandémie nenachádza miesto v klasických spravodajských formátoch. V relácii Správy bez kravaty si to budeme všímať. Zároveň by sme boli radi, keby nám naši diváci posielali svoje videá, ktoré radi v relácii odvysielame,“ povedal riaditeľ sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan.

Foto: RTVS

Správy bez kravaty prinesie Jednotka RTVS v týždennej periodicite, každý piatok večer po 22. hodine.

Odporúčame aj: V RTVS majú avatarov - vedenie spravodajstva si nakreslilo ideálnych redaktorov (FOTO)

Reláciou „plnou pozitívnych informácií“ budú sprevádzať moderátori spravodajstva Daniela Simanová a Viliam Hauzer. „Záplavu negatívnych, vážnych a smutných tém je potrebné vyvážiť. Správy bez kravaty nemajú divákov rozladiť, ale práve naopak – pozitívne ich naladiť,“ hovorí tímlíder zahraničného spravodajstva a moderátor Viliam Hauzer.

„Divákov chceme motivovať k tomu, že aj sami môžu prispieť k zlepšeniu spoločenskej nálady. Každý z nás, minimálne svojim pozitívnym postojom, môže priniesť do spoločnosti určitú dávku dobrej energie. Osobne sa na výrobu tejto relácie veľmi teším,“ povedala moderátorka relácie Daniela Simanová.

Trinásťminútové vysielanie prinesie napríklad príspevky z práce záchranárov, hasičov či polície a predstaví vždy nejakého hosťa. „Ten predstaví odbornú či inú zložitú aktuálnu tému odľahčenou formou tak, aby jej porozumel naozaj každý. Súčasťou novej spravodajskej relácie budú aj rozhovory s influencermi či príspevky od divákov, ktoré môžu zasielať prostredníctvom aplikácie iReportér RTVS,“ píše RTVS.