Print this page

Markíza pripravila špeciálne vysielanie k roku od prvého prípadu koronavírusu na Slovensku

Tento mesiac bude presne rok, odkedy Slovensko začalo svoj boj s pandémiou koronavírusu.

Televízia Markíza pri tejto príležitosti pripravila špeciálne vydanie magazínu Reflex v piatok o 17:25.

"Vysielanie bude koncipované z viacerých ľudských príbehov. Kým pred rokom sme ani netušili, čo vlastne znamená a čo môže spôsobiť koronavírus a prví pacienti sa doslova hanbili za túto nákazu, dnes sú tí, ktorí v našom okolí neboli infikovaní, pomaly v menšine. Skúsenosti s ochorením Covid-19 má aj množstvo našich kolegov a divákov. Do Reflexu pripravujeme niekoľko silných výpovedí o rôznorodom priebehu tejto nevšednej a ťažkej infekcie," povedala šéfredaktorka Reflexu Zuzana Štelbaská.

Reportéri relácie oslovili aj ľudí, ktorí pandémiu od začiatku spochybňovali a zmenili názor až po náročnom prekonaní ochorenia. "Zároveň sa chceme pozerať do budúcnosti a vidieť v nej nádej pre nás všetkých. Chápeme každého, kto je z dlhotrvajúcej situácie zúfalý, bezmocný. Prostredníctvom reportáží mu pošleme odkaz, že v tom nie je sám," dodala Štelbaská.

V sobotu o 19:00 bude „Rok s koronavírusom“ dominantnou súčasťou hlavnej spravodajskej relácie Televízne noviny.

„Téma pandémia hrá v Televíznych novinách prvé husle už rok. V sobotu sa pozrieme aj na to, ako sa zmenili naše životy, ako sa s touto vážnou situáciou vyrovnávajú lekári v preplnených nemocniciach, ale aj bežní ľudia. Mnohí zostali bez akéhokoľvek príjmu. Čo bude ďalej s našou ekonomikou a kedy príde svetlo na konci tunela,“ povedal šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský.