Print this page

Novinár Ladislav Ďurkovič sa stal hovorcom Foto: Archív L.Ď.

Bývalý redaktor spravodajstva a neskôr investigatívnej relácie Reportéri Ladislav Ďurkovič má novú prácu na netradičnom mieste.

Pôdohospodárska platobná agentúra, neslávne známa z korupčnej kauzy Dobytkár, nemala doposiaľ vlastného hovorcu ani tlačové oddelenie. Po zmenách vo vedení sa rozhodla zmeniť aj komunikáciu. Novinári sa už nemusia obracať s otázkami na ministerstvo pôdohospodárstva, ale priamo na agentúru na nového hovorcu, ktorým sa stal Ladislav Ďurkovič. Jeho mail pre novinárov je Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

Foto: Archív L.Ď.

Agentúra chce komunikovať otvorene. „Okrem otvorenosti bude teraz hlavnou dielčou úlohou spraviť prehľadný web, aby sa v ňom vyznal aj jednoduchý roľník z dedinky a našiel si tam, na akú pomoc má nárok, nie ten neprehľadný, čo teraz, kde si nájdu informácie len "vyvolení",“ povedal pre Omediach.com Ďurkovič.

PPA bude mať aj vlastné tlačové oddelenie.

Odporúčame aj: RTVS prekvapila reportážou o unesenom Vietnamcovi, odváži sa aj na kauzy SNS?

Ďurkovič bol v minulosti redaktorom JOJ, dlhé roky sa venoval aktivizmu. V rokoch 2018 a 19 bol redaktorom investigatívnej relácie RTVS Reportéri, z ktorej po konfliktoch s vedením odišiel.