Print this page

Pri nehode vrtuľníka zomrel miliardár Petr Kellner, vlastník O2 či Markízy Foto: PPF

Miliardár a podnikateľ Petr Kellner v sobotu zomrel pri nehode vrtuľníka v aljašských horách. Informáciu zahraničných médií o tragickom úmrtí 56 ročného podnikateľa ČTK potvrdila hovorkyňa investičnej skupiny PPF Jitka Tkadlecová. Pohreb sa bude konať v úzkom rodinnom kruhu. Hovorkyňa zároveň požiadala, aby všetci rešpektovali súkromie Kellnerovej rodiny. 

 Kellner bol majoritným vlastníkom investičnej skupiny PPF Group, ktorá investuje do ,mohých sektorov a pôsobí na troch kontinentoch. Podľa výročnej správy spoločnosti za rok 2019 Kellner ovládal 98,93 percenta PPF. Kellnera už 15 rokov radí časopis Forbes medzi najbohatších ľudí na svete, jeho majetok odhaduje na 10 miliárd eur.

Na Slovensku Kellnerova spoločnosť vlastní O2, Markízu či finančnú spoločnosť Home Credit.

"Zatiaľ čo jeho pracovný život bol plne v znamení neuveriteľnej pracovitosti a kreatívnosti, jeho súkromný život patril jeho rodine a deťom. Pohreb preto prebehne v úzkom rodinnom kruhu. Prosíme všetkých, najmä médiá, aby v túto ťažkú ​​chvíľu rešpektovali súkromie rodiny pána Petra Kellnera," uviedla Tkadlecová.

Dôvody nehody, pri ktorej zahynulo päť ľudí, sú predmetom vyšetrovania, dodala hovorkyňa. Podľa aljašskej polície je medzi obeťami leteckého nešťastia okrem Kellnera aj päťdesiatročný Benjamin Larochaix. Okrem nich zomreli tiež dvaja z miestnych sprievodcov a pilot vrtuľníka, jeden človek prežil a je vo vážnom stave v nemocnici.

Podľa informácií The New York Times sa vrtuľník vezúci skupinu lyžiarov zrútil v blízkosti ľadovca Knik na Aljaške. Predpokladá sa, že sa skupina chcela v horách venovať heliskiingu, teda lyžovaniu, pri ktorom sú lyžiari vysadnutí z vrtuľníka. Ide o extrémny šport. V posledných rokoch sa stal magnetom pre všetkých, ktorí hľadajú nový spôsob vzrušenia.