Print this page

Veľká Británia smúti za princom Philipom. Sledujte naživo poslednú rozlúčku s vojvodom z Edinburghu na TA3 Foto: TA3

Deväťdesiatdeväť ročný monarcha bol jedným z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny. S kráľovnou Alžbetou II. tvorili manželský pár od roku 1947. Posledná rozlúčka so zosnulým vojvodom z Edinburghu bude v sobotu 17. apríla na hrade Windsor. Pohreb bude pre pandemické opatrenia iba v kruhu najbližšej rodiny. Verejnosť však bude môcť smútočnú ceremóniu sledovať online.

Naživo ju slovenským divákom prinesie aj Televízia TA3 v mimoriadnom štúdiu, ktoré sa začne o 15:25. Chýbať nebudú zaujímavé reportáže z prostredia kráľovskej rodiny, naživo tlmočené prejavy z pohrebu a tiež rozhovory s odborníkmi na britskú kráľovskú rodinu. "Diskutovať budeme aj o tom, či pohreb prinesie uzmierenie v kráľovskej rodine, ktorá po odchode Harryho a Meghan prežíva najväčšiu krízu od smrti princeznej Diany. Prinesieme Vám tiež exkluzívne rozhovory so Slovákmi, ktorí sa s princom Philipom osobne stretli. Prezradia Vám, ako na nich zapôsobil a ako im podľa vlastných slov zmenil život. Chýbať nebudú autentické fotografie a videá," informuje televízia.

Vysielanie začne v sobotu 17.4. 2021 o 15.25.

Pohreb budú spolu s moderátormi Robertou Gregorovou a Tomášom Verníčkom naživo komentovať v štúdiu Mária Holubová – odborníčka na protokol a britskú monarchiu a Branislav Kováčik – dekan Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.