Print this page

Slovak Telekom a exkluzivita práv na Premier League

Spoločnosť Slovak Telekom potvrdila exkluzívnu zmluvu so spoločnosťou Slovak Sport. Tá vlastní exkluzívne práva na tri sezóny Premier League. Slovak Telekom pre Magio TV a Sat Magio získal viacero športových programov, premenovávať  sa ich zatiaľ nechystá.

 


Televízia Slovak Sport TV2 s veľkými peripetiami odštartovala. Pre mnohých divákov je atraktívna hlavne preto, že sa jej podarilo získať exkluzívne práva na Premier League, čo znamená, že žiadna iná televízia zápasy PL na slovenskom trhu nemôže vysielať. Práva, ktoré nie sú lacné, pritom získala táto málo známa spoločnosť z Nitry. Tým, že Slovak Sport má dohodu len so Slovak Telekomom a nemá dohodu so žiadnymi ďalšími operátormi (okrem Digi TV, ktorá patrí do portfólia Slovak Telekomu) v diskusii na Facebooku stránky Slovak Sport sa už niekoľko týždňov objavujú špekulácie, že práva zaplatil Slovak Telekom a nie spoločnosť Slovak Sport. Spoločnosť Slovak Sport na otázky Omédiách.com neodpovedala.

 


O exkluzivite, právach na tri sezóny a ďalších športových kanáloch na otázky Omédiách.com odpovedal (5. augusta) hovorca ST Michal Korec

V akom vzťahu je Telekom so spoločnostou Slovak Sport?

"Slovak Telekom má so Slovak Sport uzavretú zmluvu o spolupráci, ktorá nám umožňuje vysielať Slovak Sport.TV2 exkluzívne na území SR."

Je pravdou, že Telekom stojí za nakúpením práv na Premier League?

"Právami na Premier League na najbližšie tri sezóny disponuje Slovak Sport a my máme exkluzívnu zmluvu na vysielanie Slovak Sport.TV2."

Aké ďalšie športové práva Telekom kúpil?

"Popri možnosti vysielať zápasy Premier League vďaka našej zmluve o spolupráci so Slovak Sport budeme mať v našej ponuke viaceré kanály DIGI Sport. A na DIGI Sport 2, DIGI Liga majstrov 1 a DIGI Liga majstrov 2 budú môcť diváci sledovať 3 zápasy v utorok a 3 zápasy v stredu plus ďalšie zo záznamu zo súťaže UEFA Liga majstrov."

Je pravdou, ze Slovak Sport.TV2 chystá zmenu názvu? Napríklad na T Sport (Slovak Sport TV 2) T Sport 2 (Slovak Sport ). Digi Sport sa zmení na (T Sport Extra). A pribudnú prípadne aj nové športové od Digi - T Sport Extra 2-5?

"Nie je to pravda, zatiaľ o zmene neuvažujeme a vo vysielaní budú figurovať TV stanice ako Slovak Sport.TV1 a 2, resp. DIGI Sport, DIGI Sport 2, DIGI Liga majstrov 1 a DIGI Liga majstrov 2."