Print this page

Prichádzajú MS v hokeji. RTVS prinesie veľkú časť zápasov aj talkšou Richarda Lintnera Citronáda (VIDEO) Reprofoto: RTVS

Už tento piatok, 21. mája, odštartujú v Rige MS v ľadovom hokeji 2021. RTVS divákom ponúkne všetky zápasy Slovenska na televíznej Jednotke a aj jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas. Ostatné zápasy odvysiela na Dvojke.

Počas šampionátu prinesie RTVS divákom vždy dva zápasy naživo, okrem dní, keď sa hrá 6 zápasov, vtedy sa diváci môžu tešiť na 3 zápasy naživo a 3 zo záznamu. Duely slovenskej reprezentácie, jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas odvysiela RTVS na Jednotke, ostatné zápasy ponúkne na Dvojke a MS v ľadovom hokeji 2021 bude možné sledovať aj na webe rtvs.sk a všetky hokejové zápasy v rámci MS v hokeji 2021 budú pre divákov dostupné aj v našom archíve.

PREHĽAD ZÁPASOV SLOVENSKA
Skupina A
Piatok 21. mája o 19:15: Bielorusko - Slovensko
Nedeľa 23. mája o 11:15 Veľká Británia - Slovensko
Pondelok 24. mája o 15:15: Slovensko - Rusko
Štvrtok 27. mája o 15:15: Švajčiarsko - Slovensko
Sobota 29. mája o 19:15: Slovensko - Dánsko
Nedeľa 30. mája o 19:15: Švédsko - Slovensko
Utorok 1. júna o 15:15: Slovensko - Česko

Predzápasové štúdio bude RTVS vysielať vždy 15 minút pred súbojom Slovenska.

 

Kvôli aktuálnej pandemickej situácii bude vysielanie MS 2021 v ľadovom hokeji kompletne zabezpečené z bratislavského štúdia. "Aj napriek absencii redaktorov priamo v dejisku šampionátu sa diváci môžu tešiť aj na rozhovory s hokejistami. Tie budú zabezpečené prostredníctvom technologického spojenia medzi Rigou a Bratislavou a otázky bude klásť reportér zo štúdia," píše RTVS v tlačovej správe.

Komentátorom zápasov slovenskej reprezentácie bude Pavol Gašpar, ďalší komentátormi a moderátormi štúdií budú Marek Marušiak, Tomáš Košec a Matúš Krutý. Okrem nich sa v hokejovom štúdiu divákom prihovoria ako hosťujúci experti Boris Valábik, Rasťo Konečný, Eduard Hartmann a Roman Sýkora.

Majstrovstvá aj na Rádio Slovensko

Všetky stretnutia slovenskej reprezentácie na šampionáte priblížia poslucháčom aj živé vstupy v rámci prúdového vysielania Rádia Slovensko. Súčasťou vysielania budú aj pozápasové reakcie hráčov, členov realizačného tímu, či rozhovory s hokejovými osobnosťami, ktoré zhodnotia výkony našich hokejistov v Rige. 


RTVS prinesie aj pokračovanie seriálu Aj oni boli pri medailách a novú rubriku Rozhovor s legendou. Pri všetkých zápasoch nášho tímu, ako aj pri štvrťfinále, semifinále a finále, budú v štúdiu rôzni hostia - okrem tradičných expertov to budú aj osobnosti, ktoré výrazne formovali ešte československý hokej, prípadne rané roky toho slovenského. RTVS prinesie aj talkshow Richarda Lintnera Citronáda - naživo v štyroch epizódach na obrazovkách Jednotky a v jednej epizóde na Dvojke.