Print this page

Zomrel bývalý komentátor a šéf športu v RTVS Andrej Miklánek Foto: Archív A.M.

Vo veku 48 rokov zomrel bývalý športový komentátor a zakladateľ niekdajšej športovej Trojky.

Informáciu priniesol web Stratégie z vydavateľstva Mafra Slovakia, do portfólia ktorého patrí aj magazín Rungo, v ktorom bol Miklánek šéfredaktorom.

Andrej Miklánek bol riaditeľom TV obsahu pre televízne platformy Slovak Telekomu v Česku a na Slovensku. Redakcia Omediach.com kontaktovala Slovak Telekom, kde o úmrtí zatiaľ nevedeli.
Miklánek posledné dni nebol v práci, mal voľno, čakáme na vyjadrenie operátora, ktoré prinesieme. 

Aktualizácia 12:00: O úmrtí nformuje na facebooku aj športová redakcia RTVS: "Sekcia športu RTVS dnes s poľutovaním prijala správu o úmrtí bývalého hokejového komentátora, šéfredaktora športu a autora projektu športového kanála v roku 2008 Andreja Miklánka. Česť jeho pamiatke."

ANDREJ MIKLÁNEK pracoval dlhé roky pre televízie, v JOJ ale hlavne v RTVS, kde bol s malou prestávkou takmer desať rokov.

V Slovenskej televízii prešiel viacerými pozíciami – začínal ako externý asistent, bol aj športový redaktor či manažér obchodného oddelenia. Za Richarda Rybníčka bol členom top manažmentu televízie, mal na starosti športové vysielanie. Bol autorom projektu a projektovým manažérom spustenia športovej Trojky. Po nástupe Štefana Nižňanského na post generálneho riaditeľa STV z televízie na vlastnú žiadosť odišiel. Tri roky bol obchodným riaditeľom spoločnosti Mediaresearch pre Českú republiku a Slovensko, ktorá sa zaoberá prieskumami televíznej sledovanosti prostredníctvom píplmetrov. Pôsobil aj v kontrolných orgánoch RTVS, bol podpredsedom Rady RTVS. Za Miloslavy Zemkovej sa do vedenia vrátil, šéfoval programu televízie.

Pracoval aj pre JOJ Group, kde sa podieľal aj na príprave detskej televíznej stanice ŤUKI TV. V roku 2015 nastúpil do Telekomu.

Od januára 2016 nastúpil do spoločnosti Slovak Telekom, kde naplno zastrešoval TV obsah pre naše TV platformy na Slovensku (Magio TV, Digi TV) a neskôr aj v Českej republike. Okrem TV kanálu Ťuki TV sa postaral o zaradenie a štart TV Folklorika v júni 2018, neskôr aj na štarte BBC Earth na Slovensku a v ČR (jeseň 2018) a napokon aj Comedy House v novembri 2019. Komunikoval s mnohými partnermi v TV brandži naprieč celým svetom a zúčastňoval sa aj na mnohých prestížnych konferenciách a debatách k TV vysielaniu.

„Osobne mi je ľúto, že náš tím opustil špičkový TV odborník, ktorý mal nos na skvelé ťahy v oblasti TV stratégie. Andrej reflektoval mnohé trendy v oblasti lineárneho i nelineárneho obsahu, prinášal výborné postrehy a neúnavne pracoval na tom, čím by pozitívne prekvapil našich zákazníkov a posunul nás vpred. No zároveň ma mrzí táto strata aj ako jeho kolegu, priateľa a parťáka nedeľných behov,“ spomína Marcel Šatánek, senior manažérov terminálov a produktov pre domácnosť.

Bol vášnivým športovcom a roky pripravoval magazín o behu.