Print this page

Foto: JOJ Foto: JOJ

Nový seriál s Kristínou Svarinskou a Patrikom Vyskočilom v hlavných úlohách štartuje na JOJ 1. septembra predpremiérou o 20:20.

 

 Všetky tri televízie - Markíza, JOJ a RTVS - prinesú o pár dní nové vlastné seriály. Markíza romantický seriál V dobrom aj v zlom (pracovný názov), RTVS Kolonádu a druhú sériu Kriminálky Staré mesto a JOJ romantický denný seriál Klan.

Klan - seriál Andyho Krausa podľa chorvatskej predlohy

„Láska. Bohatstvo. Nenávisť. Dve znepriatelené rodiny spája jediná vec. Láska dvoch mladých ľudí, ktorých od seba neodlúči ani ich pôvod. Znepriatelené rodinné klany nemôžu byť viac odlišnejšie, no proti ich vôli ich spojí svadba," takto charakterizuje nový seriál televízia.

Foto: JOJ


Klan vznikol na základe predlohy chorvátskeho romantického seriálu Ruža vjetrova, ktorý dve sezóny vysiela chorvátska televízia RTL. Autorom originálneho scenára je Dinko Paleka. Slovenskú adaptáciu napísal Andy Kraus a spoločnosť Továreň.
Seriál odštartuje prepremiérou celovečerným pilotným filmom 1. septembra. Pravidelné programové okno bude mať hodinu pred novými Veľkými Novinami TV JOJ.

Réžiu mali na starosti Roman Fábian, Lukáš Hanulák a Vladimír Fischer. Z hercov sa v seriály objavia napríklad Kristína Svarinská, Patrik Vyskočil, Ľubomír Paulovič, Dagmar Bruckmayerová, Dana Košická, Michal Nemtuda, Zuzana Mauréry, Juraj Rašla, Juraj Ďuriš, Ivan Krúpa. Kreatívnou šéfkou projektu sa stala Radka Reviláková.

O čom seriál bude? Marek Hodák (Patrik Vyskočil), prvorodený syn vplyvného veľkopodnikateľa, zachráni život topiacej sa Inéz (Kristina Svarinská) v rozbúrenom mori a ich stretnutie vyústi do ľúbostného vzťahu. Po roku Marek a Inéz plánujú svadbu. Aj keď sa Inéz trocha obáva Marekovej rodiny, ktorá nemá najlepšiu povesť, na spoločný život s Marekom sa teší. Marekova rodina však Matošovcami opovrhuje, lebo nedosahujú úroveň, akú by si Marek zaslúžil. Nechutné konflikty oboch rodín Inéz vystrašia a preto nahovorí Mareka, aby ich svadba bola tajná a bez účasti rodiny.

Foto: JOJ

 Fremantle po prvý raz predstavil seriál v roku 2011 na veľtrhu v Cannes. Vytvorila a produkovala ho pre chorvátsku RTL, ktorá ho vysielala denne. V rovnakej periodicite sa bude objavovať aj v slovenskej adaptácii na Jojke.

Všetky tri televízie Markíza, JOJ a RTVS prinesú o pár dní nové vlastné seriály.