Print this page

Všetko o prípravách na cestu do zahraničia už tento piatok Foto: TA3

Uvoľňovanie protipandemických opatrení umožňuje Slovákom tráviť leto v zahraničí. Tento rok sa však na dovolenku alebo služobnú cestu musia pripraviť viac ako tomu bolo po minulé roky. Slovensko začalo vydávať na dovolenku tzv. zelený Covid pass Európskej únie.

Ten má uľahčiť cestovanie v letnej sezóne. Dostanú ho však len tie osoby, ktoré boli zaočkované. Čo čaká tých, ktorí nie sú zaočkovaní? Ako sa mení cestovateľský semafor a na čo všetko sa pripraviť pred odletom alebo odchodom na dovolenku do zahraničia? Čo vás čaká, keď sa vrátite z krajiny, ktorá je na cestovateľskom semafore čierna? Viac sa dozviete už tento piatok na TA3.

V štúdiu privítame Martina Pavelku, epidemiológa Inštitútu zdravotných analýz MZ SR, o pravidlách vycestovania do Talianska nám viac povie veľvyslankyňa SR v Ríme Karla Wusterová. K téme sa vyjadrí aj zástupca Prezídia Policajného zboru a ďalší odborníci.

Priestor dostanú aj diváci prostredníctvom svojich otázok, ktoré môžu posielať do piatka 2. 7. 2021 na mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Sledujte TA3 v piatok 2. júla 2021 od 8.30