Print this page

Letné olympijské hry budú pre Eurosport komentovať športové hviezdy z celej Európy Foto: Discovery

Spoločnosť Discovery predstavila zostavu 145 športových hviezd a moderátorov, ktorí budú počas vysielania komentovať nadchádzajúce Letné olympijské hry 2020 v Tokiu.

Špeciálny tím odborníkov tvoria športové hviezdy s celkovým súčtom 94 olympijských a paraolympijských medailí zo širokej škály športových disciplín.

Medzi moderátormi bude napríklad niekoľkonásobný zlatý olympijský medailista v cyklistike, Sir Bradley Wiggins (Veľká Británia), zlatá olympijská medailistka z roku 2004 Carolina Klüftová (Švédsko) a zlatý gymnasta z Ria 2016 Fabian Hambüchen (Nemecko), dvojnásobný olympijský víťaz v plávaní Alain Bernard (Francúzsko), zlatý olympijský víťaz vo veslovaní a štvornásobný majster sveta Rossan Galtaross (Taliansko), zlatý olympijský víťaz vo veslovaní z roku 2008 a štvornásobný majster sveta Adama Korol (Poľsko), strieborný olympijský medailista v plávaní z roku 1996 Jani Sievinen (Fínsko), dvojnásobný víťaz Tour de France Albert Contador (Španielsko).

"Discovery tím" bude pôsobiť na jedenásť európskych trhoch na rôznych platformách Discovery vrátane Eurosportu a aplikácie Eurosport Player.
Tím bude pôsobiť ako v teréne v Tokiu, tak aj v miestnych centrách v jednotlivých európskych krajinách.

"Naša hviezdami nabitá zostava svetoznámych športových hviezd a odborníkov pre Tokio 2020 je najskúsenejším a najvýznamnejším tímom, aký sme kedy na akékoľvek športové podujatie mali," povedal Scott Young, Senior VP of Production, Content, Eurosport.

Discovery bude vysielať Letné olympijské hry Tokio 2020 v celej Európe okrem Ruska.

Olympijské hry v Tokiu 2020 bude možné sledovať na Discovery + v Dánsku, Fínsku, Taliansku, Holandsku, Nórsku, Švédsku, Španielsku a Veľkej Británii. Na všetkých ostatných európskych trhoch s výnimkou Ruska budú Letné olympijské hry Tokio 2020 k dispozícii na Eurosporte.