Print this page

Discovery sprostredkovala tokijskú olympiádu viac než 372 miliónom divákom Reprofoto youtube Olympic

Letné olympijské hry v Tokiu sledovalo prostredníctvom americkej spoločnosti Discovery po celom svete viac ako 372 miliónov divákov. Bolo to o desať percent viac ako pri poslednej zimnej olympiáde, ktorá sa konala v roku 2018 v juhokórejskom Pchjončchangu. Mediálna spoločnosť to dnes oznámila v tlačovej správe. Olympijské hry sa v japonskom hlavnom meste konali medzi 23. júlom a 8. augustom.

Viac ako 175 miliónov divákov sledovalo vysielanie Discovery z tokijských hier v televízii a na jej digitálnych platformách. Ďalších takmer 200 miliónov divákov videlo olympiádu prostredníctvom vysielateľov, ktorým Discovery udelila sublicenciu, vrátane 45 voľne dostupných televíznych kanálov v Európe.

Discovery sprostredkovala hry v Tokiu na 50 európskych trhoch a v 19 jazykoch. Napriek veľkému časovému posunu bol záujem divákov vysoký. Sledovanosť platených kanálov Eurosport v Európe vzrástla o 42 percent oproti Pchjončchangu v roku 2018. Vo Švédsku a Nórsku dosahoval podiel olympijského vysielania na sledovanosti pravidelne viac ako 80 percent.

Okrem televízie mohli záujemcovia sledovať tokijskú olympiádu tiež prostredníctvom digitálnych platforiem discovery + a Eurosport Player. Ich prostredníctvom spoločnosť Discovery ponúkla celkovo 1,3 miliardy minút olympijského obsahu, čo je asi 21-násobok oproti zimným hrám v Kórei pred tromi rokmi.

Rekordnú návštevnosť zaznamenal aj server Eurosport.com a jeho lokálne verzie. Za 17 olympijských dní na nich olympijské spravodajstvo sledovalo vyše 47 miliónov unikátnych návštevníkov.

Mediálna spoločnosť Discovery pôsobí vo 220 krajinách a teritóriách. Jej obsah je dostupný v takmer 50 jazykoch.