Print this page

Súd poslal TV Šlágr do konkurzu, pokračuje Šláger Muzika Foto: Šláger Muzika

Krajský súd v Českých Budějoviciach poslal do konkurzu spoločnosť Šlágr, ktorá stojí za Šlagr TV. Insolvenčný návrh na seba podala samotná televízna spoločnosť. Kvôli sporu s firmami České rádiokomunikácie a Czech Digital Group nie je od polovice júna schopná hradiť svoje záväzky, má zablokované účty. Vyplýva to z konkurzného registra. Czech Digital Group chce od televízie exekúciou vymôcť 19,3 milióna Kč.

Šlágr TV je, ako uviedla, dlhodobo v nepriaznivej ekonomickej situácii. Vlani sa dostala do sporu s Českými rádiokomunikáciami ohľadom platnosti zmlúv. Nehradila tak v plnej výške platby firme Czech Digital Group, tá vlani v auguste obmedzila Šlágru vysielanie. Púšťala len čiernu obrazovku s nápisom Šlágr bez akejkoľvek ďalšej informácie. "To úplne odporuje obvyklej praxi, keď pri obmedzení vysielania je čierna obrazovka buď doplnená informáciou o presunutí vysielania na iný televízny kanál, alebo je z nej odstránené všetko týkajúce sa predmetnej televíznej stanice," uviedol v odôvodnení sudca Miroslav Veselý. Na konkurz dnes upozornil server Lupa.cz, o ukončení vysielania informoval v pondelok web Českého rozhlasu.

Televízii vznikla "zásadná strata" obchodného potenciálu. Investori, ako sa píše v odôvodnení, upustili od spolupráce s televíziou a nákupu reklamného priestoru. Czech Digital Group podala už skôr na televíziu konkurzný návrh, ktorý súd tento rok v máji zamietol. Navrhla tiež exekučne vymôcť pohľadávku 19,3 milióna korún. Televízia má preto pozastavené účty exekúciou a peniaze na nich sú zablokované. Šlágr tak nie je schopný od polovice júna hradiť svoje záväzky. Postup Czech Digital Group a Českých rádiokomunikácií označila televízia za koordinovaný a šikanózny.

Krajský súd nariadil pojednávanie, kde sa preskúmajú prihlásené pohľadávky, na 1. februára budúceho roka. V rovnaký deň by mala byť aj schôdza veriteľov.

Šlágr TV je projekt vydavateľstva Česká Muzika. Natáča a vysiela rozhovory, hudobné klipy aj koncerty. Vysiela ľudové piesne, dychovú hudbu či trampské pesničky. Jej zakladateľom je hudobník Karol Peterka. Po pozastavní Šlágr TV spoločnosť v lete spustila novú stanicu Šláger Muzika so slovenskou licenciou.