Print this page

RTVS získala vysielacie práva na ME a MS vo futbale a Ligu majstrov Ilustr. foto: RTVS

RTVS získala licenčné práva na kvalifikačné zápasy Majstrovstiev Európy, Majstrovstiev sveta aj Ligy národov.

Slovenská futbalová reprezentácia tak bude na ďalších 6 rokov súčasťou športového vysielania verejnoprávnej televízie, oznámila RTVS v tlačovej správe.

„Napriek klamlivým informáciám v niektorých médiách, ktoré účelovo dezinformujú v neprospech RTVS, s radosťou oznamujeme, že sme na najbližších 6 rokov získali právo prvého výberu na kvalifikačné zápasy,“ hovorí riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

RTVS sa v rámci športového vysielania snaží pokrývať všetky vystúpenia slovenských športových reprezentantov na svetových podujatiach a v rámci nákupu licencií sa sústreďuje predovšetkým na tieto podujatia.

V piatok spoločnosť AMC v tlačovej správe oznámila, že získala balík zápasov európskej kvalifikácie a zápasov Ligy národov UEFA na ďalších šesť rokov. "Vďaka dohode medzi UEFA a AMC Networks International - Central and Northern Europe, ktorá prevádzkuje Sport1 a Sport2, budú v rokoch 2022 až 2028 na Sport1 exkluzívne vysielané slovenské futbalové zápasy naživo," napísala AMC v tlačovej správe.