Print this page

RTVS reaguje na hejty na adresu speváčky Simy Magušinovej a mimoriadne odvysiela jej koncert (VIDEO) Reprofoto youtube Sima Magušinová

RTVS sa rozhodla reagovať na najnovšiu vlnu hejtov na sociálnych sieťach v súvislosti s nevhodnými komentármi známeho komentátora a známeho publicistu na adresu Simy Magušinovej a do vysielania zaradila koncert tejto speváčky.

 "RTVS si váži princípy tolerancie a ostro odsudzuje akúkoľvek diskrimináciu. V súvislosti s dnešným Medzinárodným dňom tolerancie a témou šikany pre náboženské presvedčenie, ktorá rezonovala v médiách v uplynulých dňoch, odvysiela RTVS dnes 16. novembra o 22.15 h na Jednotke koncert Simy Magušinovej pod názvom Mosty Gesharim: Sima Martausová. RTVS týmto krokom vyjadruje podporu speváčke Sime Magušinovej," píše RTVS vo vyhlásení.

Sociálne siete v posledných dňoch riešia nevhodné komentáre, ktoré na adresu speváčky vo vzájomnej komunikácii na Twitteri napísali komentátor denníka SME Peter Tkačenko a publicista Rado Ondřejíček, autor Cynickej obludy, ktorú na stránkach zdieľa sme.sk.

Výber komentárov, ktorý zverejnil web Postoj, a ktoré sú predmetom facebookových debát a vyhlásení:

Situácii sa venoval najprv web Postoj, pre ktorý pracuje manžel speváčky redaktor Michal Magušin, v nepodpísanom komentári Novinári denníka SME urážajú na sociálnej sieti Simu Magušinovú a kresťanov.

Kauzu okolo komentárov a hejtov hodnotia už aj viacerí politici, mnohí diskutéri. Situáciu komentovala nepriamo na facebooku aj šéfredaktorka SME Beata Balogová a dodatočné vysvetlenie dnes zverejnil aj Rado Ondřejíček.