Print this page

Markíza prinesie nový seriál Šťastní vs Šťastní od tvorcov Pána profesora (FOTO) Foto: Markíza

Televízia Markíza od stredy, 12. januára 2022, zaradí do vysielania nový 8-dielny komediálny seriál s názvom Šťastní vs Šťastní. Ide o slovenskú adaptáciu ruského komediálneho seriálu The Ivanovs vs The Ivanovs (Ivanovy-Ivanovy) o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišnými životmi.

„Obzvlášť v týchto ťažkých časoch cítime divácky dopyt po programoch, ktoré dokážu do slovenských domácností vniesť pohodu a vyčariť ľuďom úsmev na tvári. Preto sme sa hneď začiatkom roka rozhodli priniesť na naše obrazovky aj úplne nový komediálny seriál, ktorý všetky tieto atribúty do bodky spĺňa,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

O čom je seriál Šťastní vs Šťastní

V centre príbehu sú dve rodiny, ktoré okrem zhodného priezviska nespája vôbec nič. Teda aspoň na prvý pohľad. Jedni Šťastní si užívajú bezstarostný život v prepychu, tí druhí môžu o niečom takom len snívať. Svet oboch rodín sa však otočí hore nohami, keď po rokoch zistia šokujúcu pravdu o svojich deťoch – v pôrodnici im omylom zamenili synov.

V honosnom sídle žijúcu rodinu Šťastných tvoria Lucia Hurajová, Dušan Cinkota a Adam Kubala, rolí menej šťastných Šťastných, ktorí obývajú rozpadnutú chatrč, sa zhostili Helena Krajčiová, Marián Miezga a Max Bolf. V seriáli sa budú pravidelne objavovať aj ďalší herci ako Laco Konrád, Edita Borsová, Milena Minichová, či Filip Tůma. 

Seriál vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Paprika Studios, ktorá pre TV Markíza vyrába napríklad aj seriálový megahit Pán profesor, či reality šou Love Island. O režisérsku stoličku sa delia Zuzana Marianková, Martin Kazimír a Ondrej Hraška.

„Nakrúcať seriál Šťastní vs Šťastní bola pre nás veľká výzva. Spočiatku sa javil ako komorné letné nakrúcanie, ale po napozeraní si celej predlohy sme sa vrhli do niekoľkomesačného veľkovýpravného dobrodružstva s množstvom špeciálnych efektov aj kaskadérskych scén. Ale s podporou zanieteného štábu a skvelého hereckého obsadenia sme toto náročné nakrúcanie zvládli a tak ako aj rodiny Šťastných sme  prekonali všetky prekážky a prinášame divákom úsmevnú letnú rodinnú komédiu,“ zhrnuli producentky seriálu Jana Garajová a Barbora Vidlička Vrťová.