Print this page

RTVS oznámila zmenu vo vedení Ilustr. foto: RTVS

Z postu riaditeľky sekcie ekonomiky RTVS odchádza Radka Doehring. Vo RTVS pracovala takmer 10 rokov ako finančná riaditeľka zodpovedná za financie, správu majetku a koncesionárske poplatky. "Od 1. mája 2022 sa stane členkou výkonnej rady v medzinárodnej spoločnosti so sídlom vo Viedni. Od tohto dátumu bude jej pozíciu v RTVS zastávať skúsený finančný manažér, pracujúci v RTVS 8 rokov, pán Marián Guľa," informuje RTVS v tlačovej správe. 

Radka Doehring prišla do RTVS spolu s predchádzajúcim riaditeľom Václavom Mikom. Pod jeho vedením pôsobila v minulosti aj v televízii Markíza, ako ekonomická riaditeľka a štatutárna zástupkyňa televízie. 

V RTVS bude pôsobiť do konca augusta 2022 ešte ako externá konzultantka generálneho riaditeľa RTVS v oblasti ekonomiky.

„S Radkou Doehring sme sa dohodli na ukončení spolupráce k 1. máju 2022. Pre RTVS bolo veľkou cťou mať vo svojom manažmente takúto veľkú profesionálku s výnimočnými pracovnými skúsenosťami a schopnosťami a zároveň skvelého človeka. Ľudsky ma mrzí, že Radka Doehring RTVS opúšťa, no zároveň úplne rozumiem a plne rešpektujem, že prijala novú veľkú profesionálnu i životnú výzvu. Za všetku prácu, ktorú pre RTVS za roky pôsobenia vykonala, jej úprimne ďakujem a na novom pôsobisku jej držím palce“, povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Veľmi si vážim novú pracovnú príležitosť, ktorú zároveň vnímam aj ako veľkú výzvu. Zo srdca sa ale chcem poďakovať za krásnych, i keď nie vždy jednoduchých, takmer 10 rokov s RTVS. Ďakujem svojim kolegyniam a kolegom, s ktorými sa nám podarilo zrealizovať nespočetné množstvo malých i veľkých projektov a naplniť naše pracovné vízie. Moji spolupracovníci pre mňa boli inšpiráciou i oporou,“ povedala Radka Doehring. Nové miesto nekonkretizovala.