Print this page

Do RTVS prišiel dlhoročný šéf kreatívy z Markízy Zdroj: Archív R.K.

V širšom vedení RTVS pribudlo v marci nové meno. Vedúcim odboru kreatívy sa v marci stal Roman Kettner. Jeho predchodca Igor Majkut na tejto pozícii skončil na konci minulého roka.

Kettner sa roky venuje televíznej propagácii a digitálnemu dizajnu hlavne skupiny Markíza, kde s niekoľkými prestávkami pôsobil na pozíciach kreatívneho šéfa od začiatkov tejto súkromnej televízie až do roku 2019.

Roman Kettner po ročnom štúdiu v New Yorku zameranom predovšetkým na reklamný dizajn a vysielanie vyštudoval grafický dizajn na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.
Po štúdiu bol art directorom filmového festivalu Art Film Trenčianske Teplice a od roku 1997 mal na starosti kreatívu v televízii Markíza. Krátko pôsobil v reklamnej agentúre VACULÍK ADVERTISING. Istý čas pracoval v technologickom akcelerátore Plug'n Play v Silicon Valley (USA) s projektom digitálneho publikovania „Coverpage“ a absolvoval šesťmesačnú stáž v technologickom akcelerátore ILOG v Tel Avive.

V roku 2010 založil vlastnú reklamnú agentúru KETTNER & FRIENDS Ltd., prostredníctvom ktorej sa staral o vizuálnu komunikáciu a dizajn známych spoločností, napríklad Red Bull, UniBanka, Trenkwalder, Kláštorná a ďalších. O dizajne prednášal aj v zahraničí a bol niekoľkonásobným porotcom súťaže Slovak Design Award, ktorú organizuje Slovenské centrum dizajnu.