Print this page

RTVS opäť ponúkne divákom televízny okruh Trojka RTVS

RTVS vracia divákom televízny okruh Trojka, ktorý prináša programy hlavne z archívov. Trojku si diváci RTVS budú môcť naladiť od spustenia promo vysielania 7. júna. Plnoformátové vysielanie nanovo odštartuje 10. júna o 6.00 h.

Súčasťou vysielania bude opäť seriál Nemocnica na okraji mesta, ktorá bola počas troch rokov vysielania Trojky zatiaľ najúspešnejším seriálom. "Pri opätovnej výstavbe vysielacej štruktúry chce dramaturgia Trojky zachovať vybudovaný divácky návyk. Piatkový večer teda zostáva hudobný a zábavný, informuje RTVS v tlačovej správe.

V prvý deň obnoveného vysielania 10. júna odštartuje Trojka večer Legendami popu s Lojzovcami. Na program bude nadväzovať premiéra relácie Ľuba Beláka Kde bolo, tam bola, v ktorej budú spomínať členovia skupiny Lojzo.

V sobotu na Nemocnicu na okraji mesta nadviaže premiérová relácia Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a archívna relácia Takí sme boli, 11. júna s Marínou Kraľovičovou k jej životnému jubileu. V nedeľu večer sa na obrazovky vrátia seriály Četnické humoresky a Chobotnica a následne v premiére aj televízny záznam rozhlasovej relácie Nočná pyramída.

Trojka prinesie v pondelky vo vysielaní aj filmy zo Slovenského filmového ústavu. Po Príbehoch slávnych bude v stredy na Trojke nasledovať Klub na Trojke s Katkou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom. V uplynulých dňoch sa relácia pod názov Klub 24 venovala najmä situácii na Ukrajine a s ňou spojenými témami. Klub na Trojke sa teraz vracia k svojmu pôvodnému zameraniu a od jesene chystá aj novinky. V stredy prinesie Trojka aj Bakalárske návraty, záznam rozhlasovej relácie Hosť Nory Gubkovej a obľúbené Okná vesmíru dokorán.

„Loviť v televíznom archíve je pre nás dosť veľké dobrodružstvo. Vždy sa tešíme, keď objavíme nový formát, ktorý bol v minulosti veľmi sledovaný a zakaždým sme radi, že môžeme divákom opäť ponúknuť niečo, čo malo v minulosti obrovský úspech. Nádejáme sa, že si nás diváci, ktorí radi sledovali poklady z archívu, opäť naladia,“ hovorí intendantka Trojky Judita Gembická.

Programová služba RTVS Trojka bude dostupná na všetkých distribučných platformách.