Print this page

Zomrel americký herec Paul Sorvino, známy z klasického gangsterského filmu Mafiáni režiséra Martina Scorseseho. Mal 83 rokov. S odvolaním sa na hovorcu herca o tom informovala agentúra Reuters.

 "Som absolútne zničená. Láska môjho života a ten najlepší muž, ktorý kedy žil, už nie je. Mám zlomené srdce," napísala na twitteri jeho manželka Dee Dee Sorvinová. Herec zomrel z prirodzených príčin v nemocnici v Jacksonville v americkom štáte Florida, uviedol jeho hovorca.

Sorvino sa narodil v New Yorku v roku 1939. Študoval hudbu a pred svojou hereckou kariérou túžil stať sa operným spevákom. Pri filme strávil nakoniec viac ako 50 rokov, okrem iného stvárnil policajného seržanta Phila Cerrettu v televíznej sérii Zákon a poriadok či rolu Paulieho Ciceru v spomínaných Mafiánoch, kde sa objavil po boku Roberta De Nira alebo Joeho Pesciho.

Sorvino mal tri deti vrátane herečky Miry Sorvinovej, ktorá svojmu otcovi poďakovala pri preberaní Oscara za film Mocná Afroditi z roku 1995. "Všetko, čo viem o herectve, ma naučil on," povedala vtedy. "Život plný lásky a radosti a múdrosti, ktorý som s ním mala, je na konci," napísala dnes herečka na twitteri.