Print this page

Sledovanosť seriálu Koruna po smrti Alžbety II. stúpla v Británii o 800 percent (VIDEO) Foto: Netflix

Sledovanosť seriálu Koruna na platforme Netflix po smrti kráľovnej Alžbety II. stúpla v Británii o 800 percent. Niekoľkonásobne viac divákov pritiahol seriál mapujúci osudy britskej kráľovskej rodiny aj v ďalších častiach sveta. Napísal to denník The Guardian.

Z dát o sledovanosti spoločnosti Whip Media vyplýva, že seriál Koruna si diváci Netflixu začali vo veľkom púšťať od chvíle, keď sa vo štvrtok objavili prvé správy o smrti britskej panovníčky. Od piatku do nedele mal seriál celosvetovo štyrikrát väčšiu sledovanosť ako v rovnakom období v predchádzajúcom týždni.

V súvislosti so seriálom vyšla aj kniha Koruna - Pravda a lož v kultovom seriáli The Crown, v ktorej autori rozoberajú a dešifrujú epizódu po epizóde sérií, ktoré už boli odvysielané, a s prispením fotografií a výstrižkov z dobovej tlače ich konfrontujú s historickými faktami.

Netflix v súvislosti s úmrtím kráľovnej oznámil, že preruší nakrúcanie piatej a poslednej série. Dej piatej sa odohráva v 90. rokoch a sleduje okrem iného vzťah princa Charlesa a princeznej Diany. Úlohu kráľovnej Alžbety II. v piatej sérii stvárnila Imelda Stauntonová, v predchádzajúcich sériách panovníčku stvárnili Olivia Colmanová a Claire Foyová.