Print this page

Markíza zverejnila ospravedlnenie za dezolátov (VIDEO) Reprofoto Markíza

Dvojica moderátorov Televíznych novín dnes na konci večerných správ prečítala nasledujúce ospravedlnenie:

„Redakcia Televíznych novín sa na záver ospravedlňuje organizátorom a účastníkom protestu pred prezidentským palácom, ako aj našim divákom za chybný tématický titulok počas živého vysielania z podujatia,“ povedala moderátorka. „Do vysielania sa dostal neúmyselne a omylom. Ďakujeme za pochopenie,“ doplnil moderátor.

Počas niekoľkominútového živého vstupu z protestu z centra Bratislavy bol na obrazovke titulok „Dezoláti v uliciach.“

Redaktor Markízy naživo z Hodžovho námestia informoval o o proteste.Titulky majú na starosti jeho kolegovia v redakcii. Na proteste, ktorý organizoval Smer, vystúpil napríklad Robert Fico, Eduard Chmelár, ale aj herec a bývalý programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák, spieval Marián Greksa.  Boli na ňom aj predstavitelia hnutia Republika, strany Život, vystúpili aj Andrej Danko, Milan Uhrík či proruský exposlanec Peter Marček. Na proteste boli aj vlajky komunistov a SNS.

Na demonštrácii sa ukázali alebo rečnili mnohí šíritelia kremeľskej propagandy, konšpirácií a hoaxov, napríklad o pandémií, Sorosovi, nadvláde Ameriky a podobne.

Aktualizácia 21.9. 15:00: K titulku dnes televízia Markíza poskytla webu Omediach.com stanovisko Henricha Krejču, riaditeľa Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza:

„V priebehu vysielania včerajších Televíznych novín došlo k zlyhaniu ľudského faktora, následkom čoho sa na obraz dostal nesprávny titulok. Z neuváženého konania jedného z našich kolegov sme vyvodili dôsledky a boli urobené opatrenia, aby sa takáto situácia už nezopakovala. Zdôrazňujeme, že v žiadnom prípade nešlo o úmyselné konanie. Ešte raz sa touto cestou ospravedlňujeme organizátorom a účastníkom protestu, ako aj našim divákom. Zároveň však chceme poukázať na to, že redaktor Adel Ghannam za vzniknutú situáciu nenesie žiadnu zodpovednosť, o predmetnom titulku vôbec nevedel, pretože chyba vznikla v redakcii. Na nášho redaktora sa zdvihla vlna nenávisti s rasistickým podtónom, čo považujeme za neadekvátne a neprípustné.“

Ukážka z reportáže Televíznych novín: