Print this page

Zomrel bývalý riaditeľ TA3 Ľubomír Čechovič Ilustr. foto: Omediach.com

Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel bývalý generálny riaditeľ TA3 a dlhoročný televízny pracovník Ľubomír Čechovič, ktorý dlhé roky pracoval aj pre Slovenskú televíziu.

O úmrtí dlhoročného spolupracovníka Slovenskej televízie, informuje RTVS. Ľubomír Čechovič pôsobil od roku 1973 v STV v rôznych profesiách ako vedúci výroby, vedúci produkčného štábu, a tiež ako šéfmanažér programového centra zábavy a hudby.

Podieľal sa na tvorbe desiatok inscenácií niekdajších Bratislavských televíznych pondelkov. Spolupracoval s režisérskymi osobnosťami (Stanislav Párnický, Vido Horňák, Karol Spišák, Peter Mikulík, Martin Kákoš a ďalší), s ktorými pripravoval inscenácie ako Thibaultovci, Vzbúrené mesto, Mesto Anatol, Národný hriešnik, Staroružová dráma, Matej Bel z Očovej, Dobrodinec, Na Bukvovom dvore, O psíčkovi a mačičke či videofilm Pustatina lásky. Ako vedúci výrobného štábu sa podieľal na mnohých veľkých galaprogramoch i legendárnej relácii Večer Milana Markoviča.

V rokoch 2004 a 2005 bol generálnym riaditeľom televízie TA3 a od roku 2007 do roku 2016 sa opäť vrátil do Slovenskej televízie (RTVS), kedy pôsobil aj ako vedúci sekcie výroby či výkonný producent seriálu Tajné životy I..

Bol členom Rady Audiovizuálneho fondu a od roku 2016 pôsobil v Národnom osvetovom centre ako manažér kultúry. Od roku 1990 bol pedagogicky aktívny na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.