Print this page

RTVS po pár hodinách dúhové logo nahradila čiernobielym

RTVS dnes na sociálnych sieťach zmenila logo, ktoré je vo farbách dúhy na čiernom odklade. Zároveň mení program, aby si tak uctila obete posledných dvoch tragédií, ktoré sa udiali v centre Bratislavy.


"RTVS ostro odsudzuje obidva hrozné skutky, ktoré sa udiali v uplynulých dňoch na Zochovej a Zámockej ulici v Bratislave a vyjadruje hlbokú sústrasť všetkým rodinám, blízkym a priateľom obetí. Tieto skutky otriasli nami všetkými, zanechali desivú stopu v našej spoločnosti a budú pre nás navždy mementom," napísala vo vyhlásení RTVS.

V tejto súvislosti mení program. Dnes v piatok 14. októbra o 20:10 zaraďuje Dvojka časť Chvíľky poézie (Jean Cocteau), ktorou si RTVS chce uctiť pamiatku zavraždených mladých mužov na Zámockej ulici. Básne francúzskeho básnika interpretujú režisér Peter Bebjak s výtvarníkom Andrejom Dúbravským.

V nedeľu 16. októbra o 20:10 uvedie Dvojka v premiére novú Chvíľku poézie. "Vznikla ako symbol uctenia si obetí, ktorých život vyhasol po zrážke s autom na zastávke Zochova," píše RTVS.

Neskôr v diskusií pod logom šéf RTVS Ľuboš Machaj doppísal: "Dnes po odvysielaní špeciálnej Chvíľky poézie sa logo zmení na smútočné čierne a to bude uverejnené až do odvysielania novej Chvíľky poézie v nedeľu o 20.10, ktorá je venovaná obetiam na Zochovej,"

Aj keď RTVS v tejto súvislosti mení program minimálne, oznámenie zmeny programu a loga vyvolalo na sociálnych sieťach RTVS okrem mnohých pozitívnych reakcií aj mnoho nenávistných. Podľa informácií Omediach.com zmena loga vyvolala rozporuplné reakcie aj vo vnútri RTVS.

Aktualizácia: Logo vo farbách dúhy bolo na stránke RTVS len niekoľko hodín. Ešte v piatok večer RTVS zmenila logo vo farbách dúhy na čisto čierne a obmedzila možnosť pridávať k logu komentáre. Z časovej osi RTVS odstránila nielen fotku pôvodného dúhového loga, ale aj status, ktorým ho uviedla.