Print this page

Patrik Herman sa vracia na televízne obrazovky

Moderátor Patrik Herman sa po dlhšej prestávke vracia na televíznu obrazovku. Od nedele bude dlhoročný moderátor Markízy tvárou RTVS.

V nedeľu 16. apríla sa o 13.00 na obrazovky RTVS vráti vynovená relácia Občan za dverami s Patrikom Hermanom.

„Som rád, že môžem byť pri začiatku ďalšej etapy existencie relácie Občan za dverami. Problémov ľudí v tejto krajine neubúda, život je stále viac zložitejší a ťažší. To, že môžem byť súčasťou takejto relácie, mi opäť dáva príležitosť a pocit, že môžeme niečo zmeniť a aspoň trošku prispieť k tomu, aby bol život ľudí na Slovensku o niečo znesiteľnejší. Občan za dverami nie je obyčajná relácia, je to užitočná relácia, ktorá má veľkú pridanú hodnotu - snaží sa pomáhať ľuďom. Verím, že diváci privítajú zmeny, ktorými relácia prechádza a prijmú aj moju maličkosť ako spoločníka. Ďakujem aj mojim kolegom za prijatie a dôveru,“ vyjadril sa moderátor Patrik Herman.

Čiastočnými úpravami prechádza aj dramaturgia a vizuál relácie Občan za dverami s Patrikom Hermanom. Relácia prinesie väčšie množstvo príbehov a pribudne aj nová rubrika Občan v akcii.

Herman prišiel do RTVS na jeseň minulého roka. RTVS vtedy informovala, že bude v RTVS pôsobiť ako moderátor, zapojí sa do prípravy nových formátov, vzdelávania nových redaktorov a moderátorov a pracovať bude aj na charitatívnych projektoch. Patrik Herman začínal svoju profesionálnu kariéru ako redaktor v Trnavskom hlase, neskôr pracoval v Slovenskom rozhlase a Rádiu T. Pôsobil aj ako hovorca Mesta Trnava a od roku 1996 bol redaktor, moderátor a neskôr aj dramaturg v televízii Markíza. Tri roky bol šéfredaktorom redakcie publicistiky. Okrem toho pôsobí aj ako vysokoškolský pedagóg a venuje sa charite.