Print this page

JOJ má novú vlastnícku štruktúru

Peter Korbačka už v predstavenstve Slovenskej produkčnej nie je.

 

 

V pondelok 7. októbra došlo k zmene akcionárskej štruktúry spoločnosti Slovenská produkčná, ktorá stojí za skupinou JOJ.Slovenská produkčná je jediným majiteľom spoločnosti MAC TV ktorá je držiteľom licencií na televízne vysielanie TV JOJ, PLUS, WAU a SENZI. Slovenská produkčná tieto televízne stanice prevádzkuje a zabezpečuje ich vysielanie a výrobu programov.

Doposiaľ boli podľa obchodného registra zverejneného na internete konateľmi spoločnosti: predseda predstavenstva František Borovský, podpredseda Peter Korbačka a členovia Marcel Grega a Roland Kubina.

V súčasnosti už Korbačka v predstavenstve nie je.

„Novými akcionármi sa stali František Borovský, súčasný generálny riaditeľ JOJ GROUP a predseda predstavenstva spoločnosti Slovenská produkčná s 10%-ným podielom na základnom imaní, Marcel Grega, výkonný a finančný riaditeľ JOJ GROUP a člen predstavenstva spoločnosti Slovenská produkčná s 2,5%-ným podielom a Roland Kubina, riaditeľ spravodajstva JOJ GROUP a člen predstavenstva Slovenská produkčná rovnako s 2,5%-ým podielom na spoločnosti," oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

Zvyšných 85% ostalo naďalej v rukách Richarda Flimela, ktorý kontroluje Slovenskú produkčnú prostredníctvom spoločnosti JOJ MEDIA HOUSE.

Detaily transakcie sa akcionári rozhodli nezverejňovať.


Okrem televíznych staníc Slovenská produkčná ďalej prevádzkuje internetové portály JOJ.sk, huste.tv, noviny.sk, tipsportextraliga.sk, topstar.sk a videoportal.sk. JOJ Media House podniká okrem televízneho biznisu aj v oblasti reklamy.