Print this page

Pellegrini privítal oficiálne v Hlase redaktora JOJ (VIDEO) Reprofoto Hlas

Peter Pellegrini dnes oficiálne privítal v Hlase bývalého redaktora JOJ Samuela Migaľa, ktorý podľa slov predsedu Hlasu "rozšíri politický a odborný tím HLASu."

O politických ambíciách Migeľa sme písali už pred niekoľkými dňami.

"Som veľmi rád, že sa do strany Hlas rozhodol vstúpiť Samuel Migaľ, dlhoročný pracovník televízie JOJ. Tam svoju kariéru ukončil, aby sa dnes zapojil do politického súboja, a mňa nesmierne teší, že si za politický subjekt vybral práve stranu Hlas,“ povedal Pellegrini počas tlačovej besedy na brehu Dunaja.

„Zistil som, že z tej druhej strany dokážem na problémy poukazovať, no riešiť ich neviem. Tie problémy sa dajú riešiť jedine z druhej strany. Preto padlo toto rozhodnutie. Preto som prešiel na druhú stranu. Som veľmi rád, že to môže byť strana Hlas, že to môže byť práve líder Peter Pellegrini, ktorý mi túto ponuku dal. Ja som ju prijal,“ povedal Migaľ, ktorý sa chce v Hlase venovať témam médií, kultúry ale aj obrany a bezpečnosti. "Mojou úlohou bude možno prispieť, aby sa na Slovensku dokázalo vytvoriť naozaj dobre prostredie pre prácu novinárov," dodal.

Migaľ odišiel z JOJ koncom apríla. Ešte koncom marca pripravoval politické reportáže aj o témach Hlasu, v ktorých citoval Petra Pellegriniho. Napríklad reportáž o tom, že bývalý minister vnútra Roman Mikulec nemal bezpečnostnú previerku, po tom, ako Pellegrini vyzval prezidentku, aby Mikulcovi odobrala poverenie. Pellegriniho citoval aj v reportáži o zastropovaní cien potravín.

Jednou z jeho posledných reportáži bol príspevok, v ktorom Migaľ zisťoval, o koľko sa predraží pre politikov varenie predvolebného guláša: