Print this page

Markíza sa už chystá na hokejovú olympiádu

Po zmene vedenia v Markíze a Nove sa hľadajú v oboch televíziách úsporné opatrenia. V Nove majú byť obeťou hokejové práva na hokej počas blížiacej sa Olympiády.

 

 

Podľa českého webu Sport.cz televízia Nova v rámci šetrenia sa chce zbaviť vysielacích práv pre hokejové prenosy z Olympiády v Soči, ktorá začína 7. februára. "Na tieto špekulácie nebudeme reagovať, " reagoval šéf PR oddelenia Novy Josef Koukolíček.

Nova spoločne s Markízou ešte za čias predchádzajúceho riadenia pod ochrannými krídlami Adriana Sarbu nakúpili vysielacie práva na - z pohľadu reklamy - najexkluzívnejší šport olympiády - hokej. Na Markíze hokej ohrozený nie je. „Na staniciach Markíza a Dajto odvysielame všetkých 30 zápasov hokejového turnaja mužov zo Zimných olympijských hier 2014 v ruskom meste Soči," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová.

Odporúčame aj: Práva na letnú a zimnú olympiádu si Markíza a RTVS podelili

Dajto bude vysielať každý hrací deň približne 25-minútový sumár dňa, ktorý bude obsahovať krátke zostrihy zápasov daného hracieho dňa, doplnené o reakcie hráčov a ďalšie zaujímavosti.

"Hokejové zápasy budeme prinášať v priamych prenosoch aj prostredníctvom video on-demand platformy VOYO.sk, ktorá bude zároveň prostredníctvom viacerých online kanálov prinášať divákom aj celú olympiádu," dodala Tóthová.